ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μετανάστης κρυβόταν για τρία χρόνια σε εκκλησία

Ο Άλεξ Γκαρσία, παντρεμένος πατέρας πέντε ετών που διέσχισε παράνομα τα σύνορα το 2004, αναζήτησε καταφύγιο στην Ηνωμένη Εκκλησία του Χριστού στο Μέιπλγουντ, αφού αρνήθηκε την αναστολή ενός έτους από την απέλασή του το 2017.

«Μου λείπει να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου έξω από τα τείχη της εκκλησίας», δήλωσε ο Γκαρσία στο FOX 5 News. «Ήταν δύσκολο για μένα να παρακολουθώ τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και να μαθαίνουν χωρίς εμένα.»

Ο Γκαρσία, ο οποίος είναι παντρεμένος με πολίτη των ΗΠΑ, είχε λάβει δύο προσωρινές αποζημιώσεις από αξιωματούχους μετανάστευσης που χρονολογούνται από το 2015, αλλά η πιο πρόσφατη αίτηση που υπέβαλε για άσυλο απορρίφθηκε.

Τη Δευτέρα, η Αμερικανίδα γερουσιαστής Κόρι Μπους εισήγαγε νομοθεσία που θα επέτρεπε στον Γκαρσία να αποφύγει την απέλαση στην Κεντρική Αμερική.

Το νομοσχέδιο, ένα είδος νομοθεσίας γνωστό ως «ιδιωτικό νομοσχέδιο», που αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν εξαντλήσει άλλα ένδικα μέσα (συχνά σε περιπτώσεις μετανάστευσης) θα επέτρεπε στον Γκαρσία να παραμείνει στη χώρα, δήλωσε η Μπους.

«Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, αλλά αυτό δεν μας σταμάτησε ποτέ και δεν θα μας σταματήσει σήμερα», δήλωσε η Μπους. «Στηρίζουμε τον Άλεξ και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να αφεθεί ελεύθερος και προστατευμένος από τα πιο απάνθρωπα στοιχεία του μεταναστευτικού συστήματος της χώρας μας.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ