ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Δημοκρατικοί προτρέπουν τον Πενς να επικαλεσθεί την 25η τροποποίηση - "Καθαίρεση Τραμπ τώρα!"

Ιδιαίτερα μετά το μήνυμά του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έχουν αρχίσει να πλυθαίνουν οι φωνές που θεωρούν την διχαστική συμπεριφορά του, "παραφροσύνη" και αιτούνται την άμεση απομάκρυνσή του από το Οβάλ γραφείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, οι διαμορφωτές της 25ης τροποποίησης του Συντάγματος προέβλεπαν το ενδεχόμενο της συμπεριφοράς ενός προέδρου να είναι τόσο ασταθής που θα ήταν απαραίτητο να υπάρχει κάποιος συνταγματικός μηχανισμός για την απομάκρυνσή του αμέσως από το αξίωμα.

Το τμήμα τέταρτο αυτής της τροπολογίας παρέχει μια διαδικασία για να γίνει αυτό: Εάν ο αντιπρόεδρος και η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου αποφασίσει ότι, για οποιονδήποτε λόγο, ο πρόεδρος έχει καταστεί ακατάλληλος να ασκήσει τις εξουσίες και τα καθήκοντα του γραφείου και διαβιβάζει επιστολή στο Κογκρέσο προς το σκοπό αυτό, τότε ο αντιπρόεδρος γίνεται ο αναπληρωτής πρόεδρος και παραμένει έτσι, εκτός και αν το Κογκρέσο αρνηθεί να επιτρέψει τη μεταβίβαση εξουσίας.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος Ted Lieu (D-CA) προτρέπει τον Πενς να επικαλεσθεί την 25η τροποποίηση για να απομακρύνει τον Τραμπ από το γραφείο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επιβεβαιώνει ότι ήταν ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς και όχι ο Πρόεδρος Τραμπ που ενέκρινε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς.

 

Τα μέλη της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσαν επιστολή στον Μάικ Πενς ζητώντας του να επικαλεστεί την 25η τροπολογία «προς το συμφέρον της δημοκρατίας» για να καθαιρεθεί ο, ούτως ή άλλως απερχόμενος σε δύο εβδομάδες πρόεδρος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ψυχικά άρρωστος και ανίκανος να διαχειρισθεί και να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ