Τραμπ
ΗΠΑ

ΗΠΑ-ΤΡΑΜΠ: Οι δικηγόροι του απέσυραν την προσφυγή για τις εκλογές στο Μίσιγκαν

Το προεκλογικό επιτελείο του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε την προσφυγή που είχε υποβάλει στο Μίσιγκαν, ανακοίνωσε ο προσωπικός δικηγόρος του, Ρούντι Τζουλιάνι.

«Σήμερα το πρωί αποσύρουμε την προσφυγή μας στο Μίσιγκαν, ως άμεσο αποτέλεσμα της νομικής δικαίωσης που επιδιώκαμε: να σταματήσουμε την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην κομητεία Γουέιν προτού να διασφαλίσουν οι κάτοικοι ότι κάθε νόμιμη ψήφος έχει καταμετρηθεί και κάθε παράνομη ψήφος δεν έχει καταμετρηθεί», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Τζουλιάνι.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, ένας δικηγόρος της ομάδας του Τραμπ είπε ότι η προσφυγή αποσύρεται επειδή η Επιτροπή των Ψηφολεκτών «συνεδρίασε και απέφυγε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, η δήλωση αυτή είναι λανθασμένη: η επιτροπή ψήφισε υπέρ της επικύρωσης των αποτελεσμάτων, αφού όμως αρχικά οι δύο Ρεπουμπλικάνοι εκπρόσωποί της αρνήθηκαν να τα επικυρώσουν σε αυτήν την κομητεία η οποία περιλαμβάνει και το Ντιτρόιτ, τη μεγαλύτερη πόλη. Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την κομητεία Γουέιν με ποσοστό 68% έναντι 31% του Τραμπ.

Οι δύο Ρεπουμπλικανοί ψηφολέκτες λένε τώρα ότι ανακάλεσαν τις ψήφους τους. Όμως, αξιωματούχοι της Πολιτείας υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και ότι η επικύρωση είναι επίσημη.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος ο Τραμπ επικοινώνησε με τους δύο Ρεπουμπλικάνους ψηφολέκτες το βράδυ της Τρίτης. Την Τετάρτη, εκείνοι ζήτησαν να ανακληθούν οι ψήφοι τους και υπέγραψαν ένορκες καταθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στα νομικά έγγραφα με τα οποία οι δικηγόροι του προέδρου ενημέρωσαν σήμερα τις δικαστικές αρχές για την απόσυρση της προσφυγής τους.

Ο ένας από τους δύο, ο Ουίλιαμ Χάρτμαν, στην ένορκη κατάθεσή του αναφέρει ότι «πείστηκε να συμφωνήσει στην επικύρωση βασιζόμενος στην υπόσχεση ότι θα γινόταν πλήρης και ανεξάρτητος έλεγχος» των ψήφων. Η δεύτερη, η Μόνικα Πάλμερ, ανέφερε ότι «πιστεύει πως τα αποτελέσματα στην κομητεία Γουέιν δεν θα έπρεπε να επικυρωθούν».

Η Πάλμερ επιβεβαίωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters,  σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ο Τραμπ της τηλεφώνησε μετά την επικύρωση του αποτελέσματος.

Μια εκπρόσωπος της υπουργού Εσωτερικών του Μίσιγκαν, της Τζόσλιν Μπένσον, είπε πάντως ότι το θέμα θεωρείται λήξαν. «Δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός για να ανακαλέσουν τις ψήφους του. Η δουλειά τους τελείωσε και το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι να συνεδριάσει και να τα επικυρώσει η Πολιτειακή Εφορευτική Επιτροπή», είπε η Ανέτα Κιρσνόφσκι μιλώντας στο NBC News.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βόμβα από Ρώσο αναλυτή που παρουσιάζει τρομερές εκδοχές για την πτώση του τουρκικού C-130 εμπλέκοντας και το Κρεμλίνο για πρώτη φορά (Βίντεο)

Η Τουρκία καθηλώνει όλα τα C-130 μετά το δυστύχημα στη Γεωργία- Τούρκος σύμβουλος και αρθρογράφος με στενούς δεσμούς με...
apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες