ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ μετακινούν στρατιωτικές δυνάμεις τους από την Γερμανία στην Πολωνία

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda υπέγραψε συμφωνία για την επικύρωση της αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Πολωνία, λέγοντας ότι αυτή αποτελεί ένα σύμβολο της αυξανόμενης εταιρικής σχέσης μεταξύ της Πολωνίας και των ΗΠΑ.

Αυτή η συμφωνία επισημοποιεί τις προγραμματισμένες μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από τη Γερμανία και στην Πολωνία.

Θα έπρεπε βάσει της συμφωνίας  οι ΗΠΑ να μετακινήσουν περίπου 5.500 στρατεύματα στην Πολωνία και επίσης να επισημοποιήσουν τη μετακίνηση της έδρας του V Στρατού Στρατού από τη Γερμανία στην Πολωνία.

Η Πολωνία ήταν πρόθυμη να αυξήσει την  στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ  στα εδάφη της ,από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος Τράμπ ήθελε να τιμωρήσει τη Γερμανία για το ότι δεν ξόδεψε περισσότερα χρήματα  για τις αμυντικές δαπάνες της.

Έτσι υλοποιούνται οι παραπάνω στρατιωτικές μετακινήσεις των ΗΠΑ από την Γερμανία στην Πολωνία.

Η Γερμανία σε μεγάλο βαθμό δεν επέκρινε τις κινήσεις των ΗΠΑ, θεωρώντας ότι η αύξηση των δαπανών δεν άξιζε τον κόπο.

Ωστόσο οι παραπάνω προωθήσεις αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία, αποτελούν τη συνέχεια στη συσσώρευση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Βαλτικής, στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται