Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μεξικό
ΗΠΑ

Μεξικό: Υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας κακοποίησε 24 γυναίκες

Ο πρώην εργαζόμενος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Μεξικό, Brian Jeffrey Raymond, φέρεται να είναι υπεύθυνος για την νάρκωση και σεξουαλική κακοποίηση 24 γυναικών.

Ο Raymond συνελήφθη νωρίτερα μέσα στον μήνα στο San Diego της Καλιφόρνια, όπου και κατοικούσε από τον Ιούνιο, έχοντας εγκαταλείψει την δουλειά του στην Πρεσβεία.

Ο άνδρας είχε βρεθεί για πρώτη φορά κατηγορούμενος για επίθεση τον περασμένο Μάιο, όταν μια γυναίκα είχε βρεθεί να ουρλιάζει γυμνή στο μπαλκόνι ενός κτηρίου το οποίο ενοικίαζε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πόλη του Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην έρευνα που διεξήχθη για το άτομό του, ανακαλύφθηκαν περί τα 400 αρχεία (εικόνες και βίντεο) στον λογαριασμό του Raymond στο iCloud, στα οποία φαίνεται να ναρκώνει και να κακοποιεί σεξουαλικά πιθανότατα 23 ακόμη γυναίκες.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, ο άνδρας είχε εργαστεί επί 23 χρόνια για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης σε διάφορες χώρες, ενώ η θέση που κατείχε στην Πρεσβεία στο Μεξικό δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα από τους εισαγγελείς.

Οι αρχές του Μεξικό συνεργάζονται με αξιωματούχους των ΗΠΑ προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις πιθανές πολυάριθμες κακοποιήσεις γυναικών εκ μέρους του Raymond, οι οποίες φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν και στις δύο χώρες.

Μέχρι στιγμής, τόσο η Πρεσβεία των ΗΠΑ, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών έχουν αρνηθεί να κάνουν κάποιο σχόλιο σχετικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ