ΗΠΑ

ΗΠΑ: Κυβερνοεπιθέσεις στο εθνικό σύστημα υγείας καταγγέλλει το FBI

Στόχος κυβερνοεπιθέσεων έχει γίνει το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ, με 4 νοσοκομεία να έχουν δεχθεί επίθεση ήδη αυτό το μήνα, όπως προειδοποίησαν χθες Τετάρτη οι ομοσπονδιακές αμερικανικές υπηρεσίες.

Σε κοινή ανακοίνωση, το FBI και δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες δήλωσαν ότι έχουν «αξιόπιστες πληροφορίες» που υποδηλώνουν, ότι «κακόβουλα λογισμικά ransomware» στοχεύουν τον κλάδο υγείας, επιθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «κλοπή δεδομένων και διακοπή των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης».

Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες για θέματα ασφαλείας, ανέφεραν ότι η επίθεση θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει εκατοντάδες περισσότερα ιδρύματα τις επόμενες εβδομάδες.

«Αντιμετωπίζουμε τη σημαντικότερη απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που έχουμε δει ποτέ στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τσαρλς Καρμακάλ, επικεφαλής τεχνικός υπεύθυνος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας, Mandiant.

Το ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που κρυπτογραφεί τα αρχεία ενός θύματος. Ο εισβολέας συνήθως απαιτεί πληρωμή από τα θύματα, για να επιτρέψει την πρόσβαση στα αποκλεισμένα δεδομένα.

Στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί δραματικά οι επιθέσεις με ransomware και τα νοσοκομεία έχουν καταστεί ιδιαίτερα ευάλωτα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ