ΗΠΑ

Ο Σόρος στοχεύει μαύρους και Λατίνους ψηφοφόρους όσο ο Τραμπ κερδίζει πόντους

Ο δισεκατομμυριούχος... προοδευτικός Τζορτζ Σόρος ασχολείται με μια σημαντική προώθηση για να ενισχύσει την προσέλευση των ψηφοφόρων υπερ του Μπάιντεν μεταξύ των κύκλων των μαύρων και των Λατίνων ψηφοφόρων στις διάφορες πολιτείες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, η οποία αναφέρει ότι δόθηκαν 500.000 δολάρια δωρεές τόσο στο Black PAC όσο και στο PAC Somos - που στοχεύουν στην ενθάρρυνση της προσέλευσης των ψηφοφόρων από γειτονιές μαύρων και Λατίνων

Και σύμφωνα με το Just the News, ο Σόρος δωρίζει επίσης εκατομμύρια σε «στρατηγικές εκλογικές προσπάθειες στα βασικά πεδία μάχης της Πενσυλβάνια και του Μίσιγκαν μέσω του Strategic Victory Find, το οποίο είναι ένα σούπερ PAC που συνδέεται με το δίκτυο χορηγών της Δημοκρατίας της Συμμαχίας, το οποίο διαχειρίζεται».

Ο Soros έχει ήδη διοχετεύσει περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια στον εκλογικό κύκλο του 2020, υπερδιπλασιάζοντας το ποσό που ξόδεψε το 2016. 

Εν τω μεταξύ, εκτός από τον Soros, ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του Somos PAC είναι το Florida Freedom PAC του Bloomberg. Η Somos χαρακτηρίζεται ως «ο πρώτος προοδευτικός, συγκεντρωτικός κόμβος για έρευνα, ανταλλαγή μηνυμάτων, εκπαίδευση και κινητοποίηση» για τους Λατίνους ψηφοφόρους.. Η ομάδα έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην υποστήριξη των βασικών Δημοκρατικών, όπως ο Joe Biden, ο υποψήφιος της Γερουσίας της Αριζόνα Mark Kelly και η Δημοκρατική Debbie Mucarsel-Powell, η οποία είναι έτοιμη για επανεκλογή στην 26η περιφέρεια της Φλόριντα.

Η ώθηση του Σόρος για τους μαύρους και τους Λατίνους έρχεται καθώς η υποστήριξη για τον Πρόεδρο Τραμπ διογκώνεται μεταξύ αυτών των δύο ομάδων. Ακόμη και η φιλελεύθερη δημοσκόπηση Nate Silver αναγνωρίζει ότι "Ο Τραμπ έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από την τελευταία φορά μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων με κολλεγιακό επίπεδο σπουδών και έχει κερδίσει μεταξύ των έγχρωμων ψηφοφόρων, ειδικά των Ισπανόφωνων και των νεότερων Μαύρων ψηφοφόρων."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ