ΗΠΑ

Δισεκατομμυριούχος ξεχρεώνει εγκληματίες για να ψηφίσουν τον Μπάιντεν

Ο δισεκατομμυριούχος Michael Bloomberg προσπαθεί να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ καταβάλλοντας πρόστιμα για τους κρατουμένους, όπως καταγγέλλουν διάφορες πηγές. 

Συγκεκριμένα, στη Φλόριντα, οι κατάδικοι δεν επιτρέπεται να ψηφίζουν εφόσον έχουν χρέη προς το κράτος, όπως πρόστιμα και δικαστικά έξοδα. Ξεχρεώνοντας τις οφειλές των καταδίκων, ο Bloomberg προσπαθεί να τους πείσει να ψηφίσουν, φυσικά με την ελπίδα ότι θα ψηφίσουν υπέρ του Joe Biden.

Όπως φαίνεται το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ, δεν είναι οι πολίτες που διορίζουν τον πρόεδρό τους σε άμεσες εκλογές. Αντ 'αυτού, ο πρόεδρος εκλέγεται από 538 λεγόμενους εκλογείς. Κάθε πολιτεία έχει, ανάλογα με τον πληθυσμό, μεταξύ 3 και 55 εκλογέων που εκπροσωπούν τους πολίτες.

Το εκλογικό σώμα, με λίγες εξαιρέσεις, υποχρεούται να ψηφίσει τον υποψήφιο που έχει λάβει τις περισσότερες ψήφους στην πολιτεία.. Έτσι, είναι σημαντικό για τους προεδρικούς υποψηφίους να κερδίσουν στις σωστές πολιτείες και έτσι να λάβουν τον μεγαλύτερο αριθμό εκλογικών ψήφων.

Το σύστημα σημαίνει ότι οι πολιτείες με πολλούς κατοίκους είναι πιο σημαντικές για να κερδηθούν από εκείνες με λίγους. Οι πολιτείες με μεγάλο πληθυσμό καθίστανται εξαιρετικά σημαντικές. Όλα αυτά ονομάζονται συνήθως "καταστάσεις ταλάντευσης"

Η Φλόριντα είναι μια αμφίρροπή κατάσταση όπου ο Τραμπ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές. Στις φετινές εκλογές, ο Bloomberg επενδύει περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να πείσει τους καταδικασμένους της Φλόριντα να εγγραφούν για να ψηφίσουν. Ο Συνασπισμός Αποκατάστασης Δικαιωμάτων της Φλόριντα εκτιμά ότι οι προσπάθειες του Bloomberg έχουν ήδη πληρώσει χρέη έως και 32.000 εγκληματιών.

Την περασμένη εβδομάδα, αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα, όπως τα MTV, VH1 και Comedy Central, υποσχέθηκαν επίσης να δωρίσουν χρήματα στην πρωτοβουλία του Bloomberg. Ο σταρ του ΝΒΑ Lebron James έχει συνεισφέρει 100.000 $ και ο Michael Jordan πρόσθεσε άλλα 500.000 $, αναφέρει το The Hill Ο Bloomberg, που προηγουμένως διεκδίκησε το χρίσμα για τους Δημοκρατικούς, παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του για υποστήριξη του Joe Biden. Μέχρι στιγμής έχει δωρίσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία του Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις της Real Clear Politics , ο Μπάιντεν προηγείται με ένα μικρό ποσοστό στη Φλόριντα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ