Μπάιντεν και Τραμπ
ΗΠΑ

Εκλογές ΗΠΑ: Τα δυνατά χαρτιά του Μπάιντεν για την ανατροπή Τραμπ

Πριν από λίγες εβδομάδες με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα  η επανεκλογή του Ντόναλντ Τράμπ έμοιαζε χαμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα η διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε νωρίτερα τον Σεπτέμβριο και δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα εμφανίζει τους Μπάιντεν και Τραμπ ισόπαλους στις πολιτείες Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα. Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα μίας μονάδας στην Αριζόνα, τρείς  μονάδες στην Πενσιλβάνια και πέντε μονάδες στο Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και οι έξι αυτές πολιτείες είναι καθοριστικής σημασίας για τον νικητή των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Σε εθνικό επίπεδο η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα και την Τρίτη το Reuters/ Ispos εμφανίζει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να έχει προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικάνου προέδρου μεταξύ όλων των ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων σε εθνικό και πολιτειακό επίπεδο όμως δείχνουν ότι οι εκλογές  ίσως να έχουν το ίδιο μικτό αποτέλεσμα με τις εκλογές του 2016, όταν οι Δημοκρατικοί κέρδισαν την πλειοψηφία των ψήφων αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι τους περισσότερους εκλέκτορες και κατά συνέπεια τον Λευκό Οίκο.

Ντεσαβαντάζ  για τον  Τραμπ είναι οι εις βάρος του ανακατατάξεις  στην  μεγαλύτερη ομάδα ψηφοφόρων στις ΗΠΑ, τους λευκούς χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Η στήριξη της ομάδας αυτής στον Μπάιντεν αυξήθηκε κατά 10% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το ποσοστό της Χίλαρι Κλίντον βάσει των exit polls το 2016.

Σήμερα το 50% των λευκών ψηφοφόρων χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση  στηρίζουν για πρόεδρο τον Τραμπ και το 41% τον Μπάιντεν  όταν  πριν τέσσερα χρόνια το ποσοστό ήταν 61% υπέρ του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου και 31% υπέρ της Κλίντον.

Μάλιστα η αλλαγή αυτή της τάσης  παρατηρείται σε αμφίρροπες πολιτείες, όπως η Φλόριντα, το Μίσιγκαν, η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Το θετικό για τον Αμερικανό πρόεδρο είναι ότι δεν του κοστίζει δημοσκοπικά  τόσο  σε πολιτειακό επίπεδο τόσο όσο σε εθνικό η διαχείρισή της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την  δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos  σε εθνικό επίπεδο , το 54% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία covid-19 η κυβέρνηση Τραμπ , όμως το γεγονός αυτό  δεν φαίνεται να μειώνει τα ποσοστά του  στις αμφίρροπες πολιτείες παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει άνοδο σε Αριζόνα,  Φλόριντα, Ουισκόνσιν,  Πενσιλβάνια και Βόρεια Καρολίνα.

Επίσης οι ψηφοφόροι στις αμφίρροπες πολιτείες  θεωρούν τον Αμερικανό πρόεδρο πιο ικανό να χειριστεί την οικονομική κρίση ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας  σε σχέση με τον Τζο  Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...