ΗΠΑ

Διευθυντής FBI: «Το Antifa είναι πραγματικότητα» αλλά όχι τρομοκρατική οργάνωση!

Πρόσφατες δηλώσεις Δημοκρατικών στις ΗΠΑ αρνούνται ότι το κίνημα Antifa έπαιζε ρόλο στις διαμαρτυρίες ή, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της επιτροπής δικαστικών της Βουλής Jerry Nadler, το Antifa είναι «μύθος».

Χθες το απόγευμα, ο διευθυντής του FBI Chris Wray απάντησε σε αυτές τις αξιώσεις και δήλωσε ότι «το Antifa είναι πραγματικότητα» και ότι το FBI έχει διάφορες περιπτώσεις αυτοπροσδιοριζόμενων μελών Antifa που εμπλέκονται σε εγκληματική συμπεριφορά.

Ο Wray δήλωσε: «Και έχουμε - και το έχω πει αρκετά σταθερά από την πρώτη φορά που εμφανιζόμουν ενώπιον αυτής της επιτροπής - αρκετές βάσιμες έρευνες για αυτό που θα περιγράψαμε ως βίαιους αναρχικούς εξτρεμιστές και ορισμένα από αυτά τα άτομα που ταυτοποιούνται με την Antifa."

Ο Wray ανέφερε: "Το Antifa είναι ένα πραγματικό πράγμα. Δεν είναι μυθοπλασία και, ενώ δεν είναι συμβατική οργάνωση σε αντίθεση με κάποιο κίνημα, έχουμε συλλάβει ανθρώπους που παραδέχονται ότι είναι Antifa. Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι οι ακροδεξιές ομάδες είναι επίσης υπεύθυνες για την πρόσφατη βία. Επιπλέον, είμαι αντίθετος στο να κηρύξω την Antifa τρομοκρατική οργάνωση. 

Έχουμε αρκετούς νόμους για την αντιμετώπιση αυτής της εξτρεμιστικής βίας από την αριστερή πλευρά ή την ακροδεξιά. Δεν χρειάζεται να βασιστούμε στους τρομοκρατικούς νόμους ή στους πιο πρόσφατα προτεινόμενους νόμους περί καταστολής.  Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά την Antifa ως έναν μολυσματικό οργανισμό κατά του ελεύθερου λόγου. (...) Και πάλι, δεν είμαι λιγότερο επικεντρωμένος στον ρόλο της Antifa στα πρόσφατα ταραχές. Συμμετέχει σαφώς, αλλά υπάρχουν πολλές τέτοιες ομάδες που εργάζονται πίσω από τα παρασκήνια"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ