ΗΠΑ

Ο κυκλώνας Σάλι στις ακτές των ΗΠΑ: Ισχυρές βροχές και άνεμοι με ταχύτητες 140 χλμ./ώρα (βίντεο)

Τις ακτές των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού, στην Αλαμπάμα και στη Φλόριντα, άρχισε να επηρεάζει ο κυκλώνας Σάλι. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που έχουμε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι περιοχές που επηρεάζονται πλήττονται από ισχυρές βροχές και ανέμους που αγγίζουν τα 140 χλμ/ώρα.

Ο κυκλώνας έφτασε στις ακτές των ΗΠΆ το πρωί της Τετάρτης ως κατηγορία 1. Στο Mobile Bay της Αλαμπάμα αναφέρθηκαν μεγάλα ύψη βροχής και ισχυρότατοι άνεμοι. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και τους ειδικούς, τις επόμενες ώρες προβλέπονται ιδιαιτέρως επικίνδυνα φαινόμενα, με δυνατούς ανέμους και πλημμύρες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων.

View this post on Instagram

#HurricaneSally

A post shared by Jenna Carter (@cjenna69) on

Ήδη έχει δοθεί προειδοποίηση για τις περιοχές Biloxi, Mississippi, Mobile, Alabama, και Pensacola στη Florida.

Σύμφωνα με τα μοντέλα προβλέψεων, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής αναμένεται να πέσει στο Biloxi, όπου οι αρχές ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο. Το μοναδικό θετικό είναι ότι διαψεύστηκε η πρόβλεψη για περαιτέρω ενίσχυση του κυκλώνα σε κατηγορία 3, καθώς ένα 24ωρο νωρίτερα είχε ενισχυθεί σε κατηγορία 2. Αντιθέτως, αποδυναμώθηκε σε κατηγορία 1, παραμένοντας ωστόσο ένα τεράστιο καιρικό φαινόμενο.

Από τη Δευτέρα είναι κλειστές οι παραλίες στην Αλαμπάμα, με εντολή του κυβερνήτη, ενώ στο Χάνκοκ του Μισισίπη διατάχθηκε η εκκένωση ορισμένων περιοχών, για προληπτικούς λόγους.

Πέντε κυκλώνες ταυτόχρονα στον Ατλαντικό Ωκεανό

Ένα μοναδικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς πέντε μεγάλοι κυκλώνες καλύπτουν την απόσταση από τις αμερικανικές ακτές, έως τις ακτές της Αφρικής. Πρόκειται για νέο ρεκόρ, καθώς κάτι ανάλογο, αλλά σε μικρότερη ένταση, είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 1971. Και ενώ οι τέσσερις από τους κυκλώνες ξεσπούν σε θαλάσσια περιοχή, ο πρώτος στη σειρά, ονόματι Σάλι, βρίσκεται προ των αμερικανικών ακτών, τις οποίες αναμένεται να πλήξει με ανέμους 150 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το φαινόμενο, ωστόσο, με τους πέντε κυκλώνες στον Ατλαντικό είναι εκπληκτικό και έχει προκαλέσει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα. Εκτός του Σάλι, αυτή τη στιγμή καταγράφονται ο Paulette, ο Rene, ο Teddy και ο Vicky, φαινόμενα εξαιρετικά έντονα, τα οποία κατευθύνονται προς τις αμερικανικές ακτές, γνωρίζοντας πως όσο διάστημα βρίσκονται πάνω από τη θάλασσα, ενισχύονται. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ