ΗΠΑ

Ο τυφώνας Λόρα «χτυπάει» Λουιζιάνα, Τέξας: Θα σηκώσει υδάτινο τείχος 6 μέτρων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λουιζιάνα και το Τέξας των ΗΠΑ με τις Αρχές να καλούν πάνω από μισό εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς ο τυφώνας Λόρα έχει ήδη φθάσει στην παράκτια ζώνη.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα είναι σχεδόν αδύνατη η επιβίωση από την άνοδο έως και έξι μέτρα των υδάτων στις περιοχές αυτές.

Ο τυφώνας Λόρα – κατηγορίας 4 αυτή τη στιγμή - κινείται με ανέμους μέγιστης ταχύτητας έως και 240 χλμ/ ώρα και αν διατηρήσει αυτή την ταχύτητα θα είναι ένας από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει ποτέ τις ακτές των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικό.


Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι μια σημαντική έκταση της ακτής από την κεντρική Λουιζιάνα μέχρι το Γκάλβεστον του Τέξας βρίσκεται στο μάτι του τυφώνα και μπορεί να βιώσει τεράστιες καταστροφές.

https://www.youtube.com/watch?v=GcjPNtUc3iI&feature=emb_logo


Κοινότητες που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο κατά μήκος της ακτής ετοιμάζονται για ένα υδάτινο τείχος ύψους έως και έξι μέτρων κατά τόπους, που μπορεί να προχωρήσει μέχρι και 65 χλμ. Στο εσωτερικό. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν επίσης για σφοδρές βροχοπτώσεις και πιθανούς ανεμοστρόβιλους.

«Είναι μια πολύ δύσκολη καταιγίδα, μεγάλη, ισχυρή και κάθε μετεωρολογική πρόβλεψη φαίνεται να ενισχύει την έντασή της», είπε ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς. «Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια κινητοποιήσαμε ολόκληρη τη εθνοφρουρά της Λουιζιάνα». Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι των απειλούμενων περιοχών έχουν ελάχιστο χρόνο για να απομακρυνθούν από εκεί.

Ο τυφώνας αναμένεται να  πλήξει την περιοχή ότι βρίσκονται σχεδόν τα μισά διυλιστήρια και το 17% της πετρελαϊκής παραγωγής στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ