ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Τραμπ κατά Καμάλα Χάρις: Πιο μοχθηρή και από την... Ποκαχόντας, με μέτρια πολιτική καριέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι τον «εξέπληξε» η απόφαση του Τζο Μπάιντεν, να επιλέξει τη Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιά αντιπρόεδρό του.

Αφού αρχικά ο Τραμπ είπε ότι κάποιοι μπορούν να δουν την επιλογή αυτή ως… προσβολή, εξήγησε ότι η αντίδρασή του οφείλεται στην «ασέβειά» που  δέχτηκε από την πρώην εισαγγελέα όταν διεκδικούσε το χρίσμα της παράταξής της για να τον αντιμετωπίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τραμπ έκρινε ότι η Κάμαλα Χάρις ήταν «πολύ, πολύ μοχθηρή» απέναντι στον Μπάιντεν στη διάρκεια της εσωκομματικής μάχης το 2019. «Ένας από τους λόγους που μου προκάλεσε έκπληξη ήταν πως πιθανόν ήταν ακόμη μοχθηρότερη κι από την Ποκαχόντας απέναντι στον Τζο Μπάιντεν. Ήταν πολύ ασεβής προς τον Τζο Μπάιντεν κι είναι δύσκολο να επιλέξεις κάποιον που είναι ασεβής», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε στη φράση αυτή (Ποκαχόντας), όπως άλλωστε συνηθίζει, το σαρκαστικό προσωνύμιο με το οποίο αναφέρεται στη γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Τραμπ: Μέτρια η πολιτική καριέρα της Χάρις


Ακόμη, ο Τραμπ είπε πως εξεπλάγη για την επιλογή της, διότι οι επιδόσεις της Χάρις ήταν «μέτριες» στην πολιτική της καριέρα όπως και στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών. «Έφερε πολύ άσχημα αποτελέσματα στις εσωκομματικές ψηφοφορίες. Αυτές είναι σαν δημοσκόπηση», είπε.

Για τον μεγιστάνα, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, η Κάμαλα Χάρις επέδειξε εξάλλου, κατά τη διάρκεια των ακροάσεων στη Γερουσία για τον διορισμό του συντηρητικού, αμφιλεγόμενου δικαστικού Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, την «πιο φρικτή», την «πιο αλαζονική» συμπεριφορά από «όλη τη Γερουσία».

Κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών, η γερουσιάστρια είχε επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον του πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, στηλιτεύοντας θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν, ιδίως για το ζήτημα του φυλετικού διαχωρισμού τη δεκαετία του 1970. Προφανώς για να πικάρει τον Μπάιντεν, ο Τραμπ έπλεξε αμέσως μετά το εγκώμιο του δικού του αντιπροέδρου, του Μάικ Πενς, που είναι κατ’ αυτόν «σταθερός σαν βράχος» και «σέβεται όλες τις θρησκευτικές ομάδες».
 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ