ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ: Επέβαλαν κυρώσεις σε τρία άτομα στη Λιβύη και σε εταιρεία στη Μάλτα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν νέες κυρώσεις σε τρία άτομα και μια νομική οντότητα που εδρεύει στη Μάλτα για λαθρεμπόριο καυσίμων και ναρκωτικών στη Λιβύη, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε δήλωση του την Πέμπτη. 

«Σήμερα, το τμήμα Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέλαβε δράση εναντίον ενός δικτύου λαθρεμπόρων που συνέβαλαν στην αστάθεια στη Λιβύη. Ο OFAC στοχοποιεί τον Λίβυο υπήκοο Faysal al-Wadi, χειριστή του πλοίου Maraya , δύο συνεργάτες, τους Musbah Mohamad M Wadi και Nourddin Milood M Musbah και την εταιρεία με έδρα τη Μάλτα, Alwefaq Ltd, σύμφωνα με την εκτελεστική εντολή (EO) 13726. Επιπλέον, το πλοίο Maraya αναγνωρίζεται ως μπλοκαρισμένη ιδιοκτησία», δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Τον Ιούλιο, η Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) υπέβαλε επίσημο αίτημα μέσω της Μόνιμης Αποστολής της στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Επιτροπής Κυρώσεων για παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τον Ιούλιο.

Το αίτημα έρχεται ως μέρος των προσπαθειών του GNA για «αποκάλυψη των χωρών που έχουν παράσχει υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ