ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Αυτοί χρηματοδοτούν το Black Lives Matter!

Το ακροαριστερό κίνημα του Black Lives Matter πρόσφατα εξερράγη στην παγκόσμια πολιτική σκηνή μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, με αποτέλεσμα διαμαρτυρίες, γκρέμισμα αγαλμάτων και πλήρη “πολιτιστική επανάσταση” στη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, αλλά το κίνημα έχει οικονομικούς δεσμούς με τις αριστερές δυνάμεις που προσπαθούν να εκδιώξουν τον Πρόεδρο Τραμπ. Αυτό αποκαλύπτει η ιστοσελίδα politicalite.com σημειώνοντας πως κάτω από την επιφάνεια, θα διαπιστώσει κανείς πως εκτός από την εκστρατεία για φυλετική ισότητα, υπάρχουν πολύ πιο σκοτεινές ατζέντες θαμμένες καλά!

Ποιος διευθύνει το Black Lives Matter;

Ο οργανισμός ιδρύθηκε αρχικά το 2013, μετά την απαλλαγή του Τζορτζ Ζίμερμαν για τη δολοφονία του Τράιβον Μάρτιν. Συνιδρυτές είναι οι Alicia Garza, Opal Tometi και Patrisse Cullors. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, παραδέχονται πως είναι «εκπαιδευμένοι μαρξιστές» και επίσης είχαν υποστηρίξει προηγουμένως τον Bernie Sanders στις εκστρατείες του 2016 και του 2020 για την προεδρία.

Η Opal είναι μέλος της “Μαύρης Συμμαχίας για τη δίκαιη μετανάστευση”, μια οργάνωση που παραδέχεται ανοιχτά ότι είναι ενάντια σε «καταπιεστικούς λογαριασμούς μετανάστευσης» και υποστηρίζει πιο ανοιχτά σύνορα στη δήλωση αποστολής της.

Οι κύριοι διοργανωτές τους είναι ένας οργανισμός με έδρα το Ντελαγουέρ που ονομάζεται Black Lives Matter Global Foundation, INC, και είναι πολύ δημοφιλής στα κοινωνικά μέσα. Η Cullors είναι ο στρατηγικός σύμβουλός τους, ενώ η Kaliee Scales είναι διευθύνων σύμβουλος. Πρόσφατα προκάλεσε αντιπαράθεση με αφορμή την άρνηση να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα οικονομικά του οργανισμού.

 

Ομάδες κρούσης

Υπάρχει ένα πιο ριζοσπαστικό περιθώριο εδώ, που είναι το Movement For Black Lives (κίνημα για τις μαύρες ζωές), οι οποίοι είναι πιο ανοιχτά μαρξιστές από τους πιο μετριοπαθείς ομολόγους τους του BLM. Το Buzzfeed News ανέλυσε τις συγκρούσεις μεταξύ των δύο.

Το MFBL υποστηρίζει επίσης ανοιχτά την κατάργηση του καπιταλισμού και της αστυνομίας στο σύνολό της, ενώ υποστηρίζει τον μαύρο διαχωρισμό με τις μαύρες μόνο κοινότητες με το δικό τους νόμο. Το πρώτο υιοθετήθηκε επίσης από πολλούς στο κίνημα BLM και έγινε μια πρόσφατη κραυγή των ακτιβιστών, με αποτέλεσμα δημόσιοι αξιωματούχοι να ντροπιάζονται επειδή δεν την υποστήριξαν, όπως ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέιμμπ Φράι. Το τελευταίο συνιστάται επίσης από ομάδες όπως το Nation Of Islam και παρόμοιες μαύρες εθνικιστικές ομάδες.

«Υπάρχει ένας μεγάλος συνασπισμός ομάδων που ονομάζεται Κίνημα για Μαύρες Ζωές. ορισμένοι από τους ακτιβιστές των οποίων τα ονόματα μπορεί να αναγνωρίσετε (όπως ο Garza) οδηγούν αυτόν τον συνασπισμό, αλλά άλλοι (όπως ο DeRay Mckesson του Campaign Zero, η Brittany Packnett, ο Samuel Sinyangwe και ο στρατός των πιστών του) δεν συμμετέχουν σε αυτόν. Δεν υπάρχουν καθολικές συναντήσεις. Δεν υπάρχει κεντρική, εθνική οργάνωση που ονομάζεται Black Lives Matter. "

 

Ποιος χρηματοδοτεί αυτές τις ομάδες;

 

Ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της MFBL είναι η Alliance for Global Justice (Συμμαχία για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη), μια αριστερή οργάνωση που έχει κάνει πολλή δουλειά στη Λατινική Αμερική και έχει υποστηρίξει διάφορα δικτατορικά καθεστώτα εκεί και έχει ισχυριστεί ότι συνδέεται με την Antifa. Έχουν επίσης υποστηρίξει Ισλαμιστές τρομοκράτες στο παρελθόν στην Αλ Κάιντα και τη Χαμάς, ενώ υποστηρίζουν την Παλαιστίνη στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, θέλοντας να αφαιρεθεί το συνοριακό τείχος του Ισραήλ με τη Γάζα.

Η συγκεκριμένη Συμμαχία (AFGJ) λαμβάνει επίσης χρήματα από διάφορους εταιρικούς δωρητές, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας παγωτού Ben & Jerry's, του Tides Foundation και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μεταξύ πολλών άλλων.

Ένας από τους αξιοσημείωτους υποστηρικτές τους είναι το Open Society Foundation, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο “φιλάνθρωπο” George Soros. Ο Soros έχει χρηματοδοτήσει πολλές αριστερές πηγές κατά τη διάρκεια των ετών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των MoveOn.Org και Media Matters. Τα τελευταία χρόνια, έχει χρηματοδοτήσει το BLM, την εκστρατεία υπέρ της επιλογής στην Ιρλανδία και τις εκστρατείες δημοψηφίσματος υπέρ της ΕΕ στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ συγχρόνως χρηματοδοτεί έμμεσα το κίνημα Occupy Wall Street.

Άλλοι εταιρικοί δωρητές περιλαμβάνουν μεγάλες τράπεζες, όπως 10.000 $ από το Bank of America Charitable Foundation, 10.000 $ από το Aetna Foundation, $ 5.000 από το Bank of America Charitable Gift Fund, 119.000 $ από το Fidelity Investments Charitable Gift Fund και 21.100 $ από το Schwab Charitable Fund.

Η προαναφερθείσα εταιρεία στο Delaware που είναι υπεύθυνη για το κύριο κίνημα BLM εξαρτάται από μια ΜΚΟ που ονομάζεται Thousand Currents όσον αφορά το κομμάτι της χρηματοδότησης και πολλά χρήματα προέρχονται επίσης από πωλήσεις εμπορευμάτων, όπως προβάλλεται στο προφίλ τους στο Twitter.

Υπάρχει επίσης ένα υποκατάστημα της Καλιφόρνιας που ονομάζεται Black Lives Matter Foundation, με έδρα το Canyon Creek, αλλά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί, με μόνο τη φορολογική απόδειξη του το 2017 που είναι διαθέσιμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ