Τραμπ
ΗΠΑ

Ο Τράμπ καλεί τους αστυνομικούς να γίνουν πιο... «σκληροί»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τους αστυνομικούς να γίνουν σκληρότεροι απέναντι στους διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ταλανίζονται από τις μαζικές διαδηλώσεις, με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ωστόσο, από τις ογκώδεις κινητοποιήσεις δεν απουσιάζουν και τα περιστατικά βίας και λεηλασιών, με αποτέλεσμα αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων να έχει χάσει τη ζωή του.

Περαιτέρω λάδι στη φωτιά ρίχνει και ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέσω Twitter κάλεσε τους αστυνομικούς να γίνουν «σκληρότεροι» απέναντι στους διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα 24ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε με την ανάπτυξη στρατευμάτων στις πόλεις, όπου η Εθνοφρουρά δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή για τη μεταφορά 1.600 στρατιωτών στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσιγκτον, η οποία επίσης συγκλονίζεται από τις μαζικές διαδηλώσεις.

Το βράδυ της Παρασκευής, μάλιστα, οι μυστικές υπηρεσίες αναγκάστηκαν να «φυγαδεύσουν» τον πρόεδρο Τραμπ σε υπόγειο καταφύγιο του Λευκού Οίκου, λόγω των βίαιων κινητοποιήσεων που λάμβαναν χώρα έξω από την προεδρική κατοικία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζορτζ Φλόιντ έχασε τη ζωή του την 25η Μαΐου, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικές δυνάμεις της Μινεάπολης.

Σύμφωνα με διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν, παρότι ο 46χρονος δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, οι τελευταίοι τον έριξαν στο έδαφος και τον πίεζαν από πάνω. Μάλιστα, ένας εξ αυτών πατούσε τον λαιμό του με το γόνατό του, κάτι το οποίο απέβη μοιραίο για τον Αφροαμερικανό.

Οι δικαστικές αρχές, την Παρασκευή, απήγγειλαν καταγγελίες εις βάρος του συγκεκριμένου αστυνομικού, ο οποίος και συνελήφθη. Ακόμη τρεις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ερευνάται ο ρόλος τους στο τραγικό περιστατικό. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ