Ζούκερμπεργκ και Τραμπ
ΗΠΑ

"Στήριξη" Ζούκερμπεργκ σε Τραμπ: Τα tweets του δεν υποκινούν βία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ σχολίασε τα πρόσφατα tweets του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στα οποία έγραφε πως «όταν ξεκινήσει η λεηλασία, θα ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί», σε απάντηση στις βίαιες διαδηλώσεις που συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα στη Μινεάπολη για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. 

Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, τα λόγια του Τραμπ δεν παραβιάζουν την πολιτική του Facebook σχετικά με την υποκίνηση βίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«(...) Η θέση μας είναι ότι πρέπει να επιτρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερη έκφραση, εκτός εάν δημιουργείται το ρίσκο πρόκλησης συγκεκριμένων ζημιών ή κινδύνου όπως διατυπώνονται μέσα από σαφείς πολιτικές», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook αργά την Παρασκευή.

«Αποφασίσαμε ότι αυτή η ανάρτηση, η οποία αποθάρρυνε ρητά τη βία, επίσης δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας και είναι σημαντικό να τη δουν οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ζούκερμπεργκ συνέχισε λέγοντας ότι τα άτομα που έχουν εξουσία πρέπει να μπορούν να μιλούν, έτσι ώστε ο λόγος τους να είναι ανοιχτός προς δημόσια συζήτηση και να μπορεί να λογοδοτούν για αυτά που λένε.

«Διαφωνώ έντονα με το πώς μίλησε ο Πρόεδρος για αυτό, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να το δουν αυτό για τους ίδιους, γιατί τελικά η λογοδοσία για όσους βρίσκονται στην εξουσία μπορεί να γίνει μόνο όταν ο λόγος τους κρίνεται ανοιχτά»,ανέφερε.

Ο Τραμπ σχολίασε τις συνεχιζόμενες ταραχές στη Μινεάπολη, όπου ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε αφού συνελήφθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ