ΗΠΑ

Τραμπ: Η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να σταματήσει τη μάστιγα του κορονοϊού αλλά δεν το έκανε

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε ακόμα μία επίθεση κατά της Κίνας, επισημαίνοντας ότι το ασιατικό έθνος θα μπορούσε να είχε σταματήσει τη μάστιγα του κορονοϊού, αλλά δεν το έκανε.

Νέα επίθεση κατά της Κίνας με φόντο την πανδημία του κορονοϊού εξαπέλυσε, την Τετάρτη (20/05), ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter. 

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ απάντησε στα σχόλια του εκπροσώπου του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιτζιάν, ο οποίος έκανε λόγο για «αμερικανική προσπάθεια παραπληροφόρησης του κοινού, δυσφήμισης των προσπαθειών της Κίνας και μετατόπισης των ευθυνών από την ανικανότητα των ΗΠΑ (σ.σ.: ως προς τη διαχείριση της πανδημίας)».

Ως εκ τούτου, με σειρά δημοσιεύσεών του στο Twitter, ο Τραμπ τόνισε:

«Ο εκπρόσωπος μιλά ανόητα εκ μέρους της Κίνας, προσπαθώντας απεγνωσμένα να εκτρέψει τον πόνο και τη σφαγή που εξαπλώθηκε από τη χώρα τους σε όλο τον κόσμο. Η παραπληροφόρηση και η επιθετική προπαγάνδα κατά των ΗΠΑ και της Ευρώπης είναι ντροπή. Όλα προέρχονται από την κορυφή. Θα μπορούσαν εύκολα να σταματήσουν τη μάστιγα, αλλά δεν το έκαναν!».

​Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη (19/05), ο Λευκός Οίκος έστειλε επιστολή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) με την οποία απείλησε για μόνιμη παύση της χρηματοδότησης των ΗΠΑ εάν ο θεσμός δεν κάνει ουσιαστικές βελτιώσεις, οι οποίες δεν έγιναν γνωστές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ