ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Nέα ''ψυχρολουσία'' από ΗΠΑ - Καμία στήριξη έναντι της τουρκικής επιθετικότητας! - Έκθεση του Κογκρέσου προβληματίζει

Για άλλη μία φορά oι Αμερικανοί κάνουν τα ''στραβά μάτια'' στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. 

Από την μία εδώ και τόσους μήνες η Ουάσινγκτον δεν έχει καταδικάσει όπως θα έπρεπε την Άγκυρα για το σύμφωνο με την Λιβύη, ενώ δεν καταδικάζει την απόπειρα εισβολής μεταναστών στη χώρα μας.

Εμείς όμως ταυτόχρονα δίνουμε ''γη'' και ''ύδωρ'' στις ΗΠΑ. Δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης συμμαχιών στο Πενταπόσταγμα, ειδικά με μία από τις δύο υπερδυνάμεις, αλλά δεν γίνεται η χώρα μας να μετατρέπεται σε προτεκτοράτο.

Δεν γίνεται επίσης να αποκλείουμε από τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς την Μόσχα, την έταιρη υπερδύναμη. Ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει ανένδοτος στο ζήτημα της Τουρκίας καθώς θεωρεί ότι προτεραιότητα έχουν άλλα ζητήματα για τις ΗΠΑ και όχι η "τιμωρία" της Τουρκίας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έντονο παρασκήνιο 

Πριν λίγες ημέρες, η Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ (CRS) σε ενημερωτική έκθεση που αφορά την επικαιροποίηση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, απέφυγε  οποιαδήποτε αναφορά στις τουρκικές ενέργειες σε βάρος της χώρας μας.

Στην έκθεση σκιαγραφούνται οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ σε διάφορους τομείς όπως: 

  • Α: S-400 και Ρωσία
  • B: Συρία-Κούρδοι 
  • Γ: Ενέργεια-Α. Μεσόγειος 

Οι ΗΠΑ ναι μεν καταδικάζουν τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, αλλά... μέχρι εκεί. Βέβαια την καταδικάζουν για την συμπεριφορά της Συρία. Από την άλλη ''σώζουν'' την παρτίδα θα λέγαμε στην Α. Μεσόγειο, όπου αναφέρονται οι προκλήσεις της Άγκυρας έναντι του Ισραήλ και της Κύπρου. 

Βέβαια εκεί η Ουάσινγκτον έχει συμφέροντα λόγω Exxon, οπότε γι'αυτό τον λόγο η ''επίθεση'' κατά της Άγκυρας. 

Για τις προκλήσεις όμως στο Αιγαίο καμία απολύτως αναφορά. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ούτε για τις παραβιάσεις στο FIR, ούτε για τις προκλήσεις που γίνονται με τα τουρκικά σκάφη, τα οποία συνοδεύουν μετανάστες. 

Τελικά που το πάει η Ουάσινγκτον; Υπάρχει σχέδιο ''γκριζαρίσματος'' της περιοχής;  

Δείτε πιο κάτω το έγγραφο: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ