ΗΠΑ

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Κατά της καραντίνας διαδήλωσαν πολίτες στο Νιου Χαμσάιρ

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι μπροστά από το κοινοβούλιο της πόλης Κόνκορντ, αψηφώντας τη βροχή, ενώ άλλοι συμμετείχαν στη διαδήλωση από τα αυτοκίνητά τους, μεταδίδει φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι αριθμοί ψεύδονται» ή «Ξανανοίξτε το Νιου Χαμσάιρ», ήταν τα συνθήματα που αναγράφονταν σε πλακάτ τα οποία κρατούσαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι αξιώνουν η πολιτεία των 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων να τερματίσει την καραντίνα, νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 4ης Μαϊου.

Πολλοί από το πλήθος φώναζαν το σύνθημα της πολιτείας Live free or die, ενώ μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονταν και κουκουλοφόροι που ήταν οπλισμένοι, μεταδίδει το AFP.

«Ο κόσμος είναι έτοιμος να κάνει ό,τι πρέπει», όμως «οι αριθμοί δεν δικαιολογούν τα δρακόντεια μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στο Νιου Χαμσάιρ», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής, ο 63χρονος Σκιπ Μέρφι.

Χθες το πρωί, το Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ καταμετρούσε 1.287 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 37 νεκρούς.

Οι διαδηλώσεις εναντίον της καραντίνας εντείνονται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ και μοιάζουν να ενθαρρύνονται από τον πρόεδρο της χώρας Ντόναλτν Τραμπ σε ορισμένες πολιτείες. Ο Αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε χθες σε μια σειρά από tweet υπέρ της απελευθέρωσης τριών πολιτειών, του Μίσιγκαν, της Μινεσότα και της Βιρτζίνια, οι κυβερνήτες των οποίων είναι Δημοκρατικοί.

ΗΠΑ κορονοιος ΗΠΑ κορονοιος

 

ΗΠΑ κορονοιος
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Μπάσταρδοι Γερμανοί»! Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί με τουρκική και αραβική καταγωγή φέρονται να απειλούν Γερμανούς συναδέλφους τους

Η υπόθεση του Βερολίνου θέτει επομένως ένα επιτακτικό ερώτημα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της...
Ρωσία 0

Διαλύεται η συμμαχία Άγκυρας-Μόσχας! Γιατί Ελλάδα και Ρωσία «συμφώνησαν» στην πράξη στον ΟΗΕ για την Λιβύη με φόντο το Τουρκολιβυκό μνημόνιο;

Οι Ρώσοι δεν θέλουν και αυτοί το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο αφού μέσω του Αιγαίου θέλουν να κινούνται τα πλοία τους...