ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Έτσι απογειώνονται τα F-35B από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα (βίντεο)

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ κυκλοφόρησε ένα συναρπαστικό βίντεο που δείχνει πως τα υπερηχητικά αεροσκάφη F-35B απογειώνονται από το αεροπλανοφόρο USS America (LHA 6) στη Θάλασσα των Φιλιππίνων.

Η Αμερικανική Διοίκηση Ινδικού – Ειρηνικού ακύρωσε τη στρατιωτική άσκηση «Balikatan 2020», η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 4 μέχρι τις 15 Μαΐου στις Φιλιππίνες, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19). Παρόλα αυτά η αμερικανική δύναμη παραμένει στην περιοχή.

Το μαχητικό F-35 πέμπτης γενιάς έχει χαρακτηριστεί το πιο ακριβό οπλικό σύστημα στην ιστορία της παραγωγής αμερικανικών οπλικών συστημάτων, ενώ η πορεία της ανάπτυξής του στιγματίστηκε από πολλαπλές καθυστερήσεις, πριν φτάσει στο στάδιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Το F-35Β είναι η μία από τρεις εκδόσεις στις οποίες και παράγεται. Το επιχειρησιακό χαρακτηριστικό της έκδοσης αυτής είναι δυνατότητα κάθετης από/προσνήωσης από τα καταστρώματα πλοίων, με πτητική συμπεριφορά παρόμοια με αυτήν του ελικοπτέρου, στο αρχικό στάδιο της πτήσης. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στην αναφερόμενη έκδοση του F-35 την χρήση μικρότερων διαδρόμων απονήωσης σε σύγκριση με τις απαιτήσεις άλλων μαχητικών που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Η παραλλαγή του F-35 που χρησιμοποιούν οι πεζοναύτες, έγινε η πρώτη που έλαβε καθεστώς επιχειρησιακής ετοιμότητας για την συμμετοχή της σε αεροπορικές επιχειρήσεις.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ