ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Φλόριντα: Ουρές εκατοντάδων μέτρων για το επίδομα ανεργίας (βίντεο)

Εικόνες ολικής κατάρρευσης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο παρουσιάζει -έντονα πλέον- ο κόσμος, καθώς η ύφεση που έχει προκαλέσει η καραντίνα εξαιτίας της ραγδαία εξάπλωσης του θανατηφόρου νέου κορωνοϊού, έχει αρχίσει να εξαντλεί τις αντοχές των κρατών, ιδιαίτερα όμως των απλών πολιτών. Οι ΗΠΑ βιώνουν το μεγαλύτερο θανατηφόρο κύμα από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με την οικονομία της να έχει «παγώσει» και εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν μείνει χωρίς δουλειά. Στη Φλόριντα, μία περιοχή με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο διαβίωσης, οι άνεργοι σχηματίζουν ουρές πολλών εκατοντάδων μέτρων, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση και να πάρουν το επίδομα.

Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά φρικτή, καθώς στη Φλόριντα, που μετρά ήδη σχεδόν 15.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 300 νεκρούς, οι απελπισμένοι άνθρωποι που έμειναν χωρίς δουλειά, αναζητούν τον οποιοδήποτε πόρο, έστω και αν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, περιμένοντας σε σημεία με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες τους και ενώ η πανδημία covid-19 «θερίζει» ανθρώπινες ζωές στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η εικόνα που τράβηξε από τον αέρα το δημοσιογραφικό συνεργείο και παρουσιάστηκε από το ABC News, είναι ενδεικτική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και ενώ η κρίση εξαιτίας του νέου κορωνοϊού βρίσκεται ακόμα σε πρόωρο στάδιο.

Δείτε το βίντεο:

Desperate for unemployment benefits, hundreds risk coronavirus exposure

DESPERATE FOR WORK: Aerial footage above South Florida shows hundreds of residents risking possible coronavirus exposure — lining up to get paper applications for unemployment benefits as the state tries to fix problems with online filing. https://abcn.ws/2V9mOjA

Gepostet von ABC News am Dienstag, 7. April 2020

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ