ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Γενικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη: 7 Ελληνες ομογενείς νεκροί από κορoνοϊό

Στις απώλειες της ομογένειας στις ΗΠΑ από κορωνοϊό, αλλά και στην εικόνα που επικρατεί στη Νέα Υόρκη λόγω της πανδημίας αναφέρθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην αμερικανική πόλη, Κωνσταντίνος Κούτρας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κούτρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η «ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει θρηνήσει ήδη επτά θύματα» από τον κορωνοϊό. «Αυτά που γνωρίζουμε εμείς, διότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε», πρόσθεσε στον τηλεοπτικό σταθμό. Παράλληλα όπως είπε στη μάχη κατά του φονικού ιού έχουν ριχθεί και αρκετοί Ελληνοαμερικανοί γιατροί στη Νέα Υόρκη και όχι μόνο.

«Αποκαρδιωτική εικόνα της Νέας Υόρκης λόγω του κορωνοcϊού»


Μετέπειτα, αναφερόμενος στην εικόνα της πόλης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας την χαρακτήρισε αποκαρδιωτική. «Η σημερινή εικόνα της Νέας Υόρκης δεν είναι η εικόνα της πόλης που ξέραμε. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει καθόλου κίνηση», σημείωσε ο κ. Κούτρας.

Καταληκτικά, όσον αφορά το πλωτό νοσοκομείο των 1.000 κλινών που έχει δέσει στο λιμάνι προκειμένου να βοηθηθεί περισσότερο το σύστημα υγείας στην αντιμετώπιση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ο κ. Κούτρας τόνισε ότι «φέρνει μνήμες τις 11ης Σεπτεμβρίου».

Σημειώνεται ότι πλέον οι νεκροί στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τους 5.000.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ