Νέα Υόρκη
ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Μιχάλης Ιγνατίου: Δραματική η κατάσταση στις ΗΠΑ (βίντεο)

«Δραματική σε όλα τα επίπεδα (ιατρικό και πολιτικό)» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, λόγω κορωνοϊού, ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου. «Η Νέα Υόρκη δεινοπαθεί παρά τις ηρωϊκές προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού» τόνισε και υποστήριξε πως το χειρότερο που παρατηρείται είναι η έλλειψη νοσοκομειακού υλικού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη επεσήμανε ότι τα βίντεο και οι εικόνες που κυκλοφορούν δείχνουν μία χώρα υπό παρακμή. Όπως σημειώνει ο Μιχάλης Ινγατίου «από την πλευρά τους οι γιατροί καταγγέλλουν ότι δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη, ενώ οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κλειστεί στα σπίτια τους περιμένοντας τη λήξη της πανδημίας. Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η πανδημία θα τελειώσει την 1η Ιουνίου». 

Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ο ανταποκριτής του Open TV ανέφερε τα εξής: «Πού και πώς το γνωρίζει ότι η πανδημία θα τελειώσει τον Ιούνιο είναι μια άλλη κουβέντα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα διαψευστεί όπως έγινε τόσες άλλες φορές. Αυτή τη στιγμή το βασικό πρόβλημα της Αμερικής είναι ο πρόεδρός της. Στην αρχή αντιμετώπισε την κρίση κάνοντας πλάκα.

Χθες Κυριακή  άλλαξε πάλι απόφαση και επέκτεινε τις "κατευθηντήριες γραμμές" μέχρι τις 30 Απριλίου. Παράλληλα άρχισε να προετοιμάζει τους πολίτες και για την πιθανότητα να υπάρξουν πολλά θύματα. Έκανε λόγο για 100.000 - 200.000 θύματα, ενώ πρόσθεσε πως εάν η κυβέρνησή του δεν έκανε τίποτα οι νεκροί θα έφταναν τα 2.000.000. Παράλληλα πρόσθεσε πως όσα λέει βασίζονται σε μελέτες των συμβούλων του. 

Σήμερα δε μία σύμβουλος του η οποία θεωρείται εξαιρετικά αξιόπιστη τόνισε ότι θα υπάρξουν 100.000 - 200.000 νεκροί».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ