ΗΠΑ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε επιχειρήσεις και πρόσωπα που φέρεται να συνδέονται με το Ιράν

Την επιβολή νέων κυρώσεων σε 5 εταιρείες, καθώς και σε 15 πρόσωπα που σχετίζονται με το Ιράν, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων και οργανώσεις με έδρα το Ιράν και το Ιράκ, για τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Το αμερικανικό υπουργείο πρόσθεσε, παράλληλα, ότι διαθέτει επικαιροποιημένες πληροφορίες και για τις δραστηριότητες του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος συμπεριελήφθη στη λίστα των κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών το καλοκαίρι του 2019.

Η Ουάσινγκτον, μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, έχει επανειλημμένα επιβάλλει κυρώσεις σε διαφορετικές οργανώσεις που σχετίζονται με το Ιράν, παρά τις ανακοινώσεις της Τεχεράνης που κατηγορεί τις ΗΠΑ για συνέχιση της οικονομικής πίεσης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Ιράν ανέρχεται σε 27.000, ενώ περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν καταλήξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ