Κορωνοϊός, Τραμπ
ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ σε κατάσταση συναγερμού: Ο Τραμπ ενεργοποιεί πολεμικό διάταγμα για τον κορωνοϊό

Πολεμικό διάταγμα ενεργοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος για τη "μάχη" κατά του κορωνοϊού, το οποίο ουσιαστικά "λύνει" τα χέρια της βιομηχανίας για την παραγωγή του απαραίτητου εξοπλισμού.

Σε συνέντευξη Τύπου από τον Λευκό Οίκο – κι αφού είχε κάνει προαναγγελία για “σημαντικά νέα”– ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το σχέδιό του για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο "Πλανητάρχης" ανακοίνωσε πως θα ενεργοποιήσει ένα πολεμικό διάταγμα ώστε να ξεκινήσει να παράγει η αμερικανική βιομηχανία τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό ώστε να δοθεί η μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Υποσχέθηκε “ολοκληρωτική νίκη” απέναντι στον φονικό ιό, ενώ διευκρίνισε πως θα πατήσει το κουμπί για να ενεργοποιηθεί ο νόμος που χρονολογείται από το 1950.

Να σημειωθεί πως ο κορωνοϊός έχει πλέον επισκεφθεί και τις 50 αμερικανικές Πολιτείες, με τα κρούσματα να είναι 7.097 και τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πια σε 97.

“Κάθε γενιά Αμερικανών κλήθηκε να κάνει θυσίες για το καλό του Έθνους”, είπε ο Τραμπ, συγκρίνοντας τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού με τη μαζική κινητοποίησε κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

“Κάθε γενιά Αμερικανών κλήθηκε να κάνει θυσίες για το καλό του Έθνους”, είπε ο Τραμπ, συγκρίνοντας τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορονοϊού με την μαζική κινητοποίησε κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλωτό νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη

Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στείλει ένα «πλωτό νοσοκομείο» στη Νέα Υόρκη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ροές των ασθενών που αναμένονται από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

 

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα οργανώσει την αποστολή ενός πλωτού νοσοκομείου, του US Comfort, που διαθέτει 1000 δωμάτια και χειρουργεία» και θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μέτρο, ξεκάθαρα. Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα πλωτό νοσοκομείο, που θα ενισχύσει τις δυνατότητες που έχουμε. Ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) είπε θα το στείλει αμέσως» συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει από πού απέπλευσε ή πότε θα φθάσει στη Νέα Υόρκη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία του νέου κορονοϊού, καταμετρώντας σήμερα 2.300 κρούσματα για περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους.

Ζητά παρεμβάσεις ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Εδώ και ημέρες, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ζητάει την παρέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αυξηθούν οι νοσοκομειακές δυνατότητες, που σήμερα περιλαμβάνουν 53.000 κρεβάτια, εκ των οποίων 3.000 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Οι προβλέψεις που γίνονται για τη διασπορά του ιού δείχνουν ότι ενδεχομένως θα χρειαστούν 110.000 κρεβάτια εκ των οποίων 37.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις επόμενες 45 ημέρες, λέει ο κυβερνήτης.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, άκρως επικριτικός προς τον Λευκό Οίκο στην αρχή της κρίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον «διάλογο» με τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο και είμαστε στα ίδια χαρακώματα» είπε ο κυβερνήτης. «Μπορώ να σας πω ότι έχει δεσμευτεί πλήρως να προσπαθήσει να βοηθήσει τη Νέα Υόρκη. Είναι πολύ δημιουργικός και ενεργητικός».

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ένα πλωτό νοσοκομείο θα σταλεί στη Νέα Υόρκη κι ένα δεύτερο νοσοκομείο-πλοίο θα σταλεί στη Δυτική Ακτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ