ΗΠΑ

Ocasio-Cortez: Ο Ιησούς θα είχε δυσφημιστεί ως «ριζοσπάστης» από το σημερινό Κογκρέσο

Ανήκουστο, αλλά στην Αμερική όλα γίνονται. Η Alexandra Ocasio-Cortez χρησιμοποίησε τη χριστιανική της πίστη για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Αμερικανών LGBTQ κατά τη διάρκεια ακρόασης της επιτροπής του Κογκρέσου την Πέμπτη -εγκαλώντας τον «φανατισμό» εκείνων που χρησιμοποιούν το χριστιανισμό για να κάνουν διακρίσεις εναντίον αυτής της περιθωριοποιημένης κοινότητας.

Το μέλος του Κογκρέσου πρότεινε ότι ο ίδιος ο Ιησούς θα ήταν "δυσφημισμένος ως ριζοσπάστης" από το σημερινό Κογκρέσο για το μήνυμά του για αγάπη. Είπε ότι την πονάει ότι "αν ο ίδιος ο Χριστός περνούσε μέσα από αυτές τις πόρτες και έλεγε αυτά που είπε πριν από χιλιάδες χρόνια - ότι πρέπει να αγαπάμε τον γείτονά μας και τον εχθρό μας, να καλωσορίσουμε τον ξένο, να αγωνιστούμε για τους ασθενέστερους από εμάς, πως είναι ευκολότερο για μια καμήλα να περάσει από το μάτι μιας βελόνας παρά για έναν πλούσιο άνθρωπο να μπει στη βασιλεία του ουρανού - θα είχε δυσφημιστεί ως ριζοσπάστης και θα είχε απομακρυνθεί από αυτές τις πόρτες ».

Η Ocasio-Cortez μίλησε σε μια ακρόαση της Επιτροπής Ελέγχου και Μεταρρύθμισης σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η διοίκηση του Trump προσπάθησε να υπονομεύσει τα δικαιώματα LGBTQ.

Ο Λευκός Οίκος, σε απάντηση κατηγόρησε την Ocasio-Cortez για "σκόπιμη στρέβλωση του προέδρου" και πως αρνείται να "πιστώσει οποιαδήποτε ενέργεια έλαβε για την προστασία και προώθηση των Αμερικανών LGBTQ". "Ο πρόεδρος πιστεύει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια για όλους και κανείς δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών οργανώσεων και της κοινότητας LGBTQ", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η Ocasio-Cortez (D-Ν.Υ.) μίλησε για την δική της πίστη και αποκήρυξε εκείνους που επικαλούνται θρησκευτικούς λόγους για την απόρριψη της ιατρικής περίθαλψης για τους ανθρώπους. Αναφέρθηκε σε ένα καθολικό νοσοκομείο που ακύρωσε μια προγραμματισμένη υστερεκτομή για έναν τρανσέξουαλ.

Η Ocasio-Cortez είπε ότι η πίστη της διδάσκει ότι η ζωή είναι ιερή και ότι αξίζει ισότιμη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ