ΗΠΑ

Πάνω από τo 70% όλων των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια έχει τεθεί υπό έλεγχο (βίντεο)

Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έχουν τεθεί στην πλειονότητά τους υπό τον έλεγχο των πυροσβεστών, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής Υπηρεσίας στο Twitter, το Σάββατο (2/11, τοπική ώρα), πλην μίας εστίας έξω από το Λος Άντζελες.

Η πλειοψηφία των πυρκαγιών που έχουν κάψει πολλά στρέμματα στην Καλιφόρνια, έχουν τεθεί υπό έλεγχο περισσότερο από το 70% και η μόνη σοβαρή εστία είναι αυτή κοντά στις πόλεις Βεντούρα και Όξναρντ, έξω από τος Λος Άντζελες.

Συγκεκριμένα, η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία δημοσίευσε, το Σάββατο (2/11, τοπική ώρα), στο Twitter: «Καμία αύξηση δεν πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς το προσωπικό της Υπηρεσίας σημείωσε καλή πρόοδο στις προσπάθειες της πυρόσβεσης. Λόγω αυτής της προόδου, οι προσπάθειες επανεγκατάστασης του πληθυσμού συνεχίζονται».

https://twitter.com/CAL_FIRE/status/1190642155997368322

Η φωτιά στην κομητεία Σονόμα έχει τεθεί υπό έλεγχο κατά 72%, αυτή στην κομητεία του Ρίβερσαϊντ κατά 85%, αυτή στην κομητεία Βεντούρα κατά 95%, εκείνη στην κομητεία Μεντοσίνο κατά 96%.

Από την άλλη, η πυρκαγιά κοντά στις πόλεις Βεντούρα και Όξναρντ, έξω από τος Λος Άντζελες, έχει κάψει περίπου 38 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει τεθεί υπό έλεγχο κατά 20%.

https://twitter.com/KTLA/status/1190087472400625664

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δήλωσε ότι η Πολιτεία θα μπορούσε να αναλάβει την Pacific Gas & Electric (PG & E), η οποία έχει επικριθεί για την ελαττωματική υποδομή ρεύματος και τα εκτεταμένα μπλακάουτ τον Οκτώβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ