ΗΠΑ

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σε Τραμπ: «Να δημιουργηθεί Κουρδικό κράτος, θα είναι το δεύτερο Ισραήλ!» - Καταιγιστικές εξελίξεις


Με την αιφνίδια απόφασή του να αφήσει στην Τουρκία ελεύθερο το πεδίο δράσης στη βόρεια Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. 

Η δραματική ανακοίνωση του δισεκατομμυριούχου ενισχύει την εικόνα ενός προέδρου που απομονώνεται από το ίδιο του το πολιτικό στρατόπεδο και έρχεται σε μια στιγμή που έχει κρίσιμη ανάγκη για πολιτικούς συμμάχους ώστε να αντιμετωπίσει τη διαδικασία παραπομπής του που απειλεί την προεδρία του.

Aυτό προκάλεσε και την οργή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με διαρροές, ανέφερε πως είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας, να υποστηριχθούν οι Κούρδοι και να δημιουργηθεί επιτέλους ένα κράτος και γι'αυτούς!

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ είναι στον... κόσμο του, καθώς δήλωσε πως ο Ερντογάν είναι φίλος μου, αλλά δήλωσε ότι 50 άτομα που ανήκουν στις δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται σε περιοχή κοντά στην τουρκική επιχείρηση στη Συρία και προειδοποίησε την Άγκυρα να μην πλήξει τις δυνάμεις αυτές.

Παράλληλα ο FSA ανακοίνωσε πως κατευθύνεται προς την Ιεράπολη, καθώς δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν στον Άσαντ να καταλάβει την πόλη. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ