ΗΠΑ

Έλεγχος με εντολή δικαστή στον Τραμπ - Θα ελεγχθεί φορολογικά για τα τελευταία 8 χρόνια

Ο Ντόναλντ Τραμπ, θα ελεγχθεί για τη φορολογική του εγκυρότητα των τελευταίων 8 ετών, έπειτα από δικαστική απόφαση.

Η θέση του προέδρου δεν δίνει ασυλία στον Ντόναλντ Τραμπ και έτσι θα περάσει από έλεγχο. Με εντολή δικαστή ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να παραδώσει τις φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων οκτώ ετών σε εισαγγελείς του Μανχάταν.

Το επιχείρημα του Τραμπ περί ασυλίας είναι «αντίθετο προς την κυβερνητική δομή του κράτους και τις συνταγματικές αρχές του», επισήμανε ο δικαστής Βίκτορ Μαρέρο στην 75σέλιδη απόφασή του.

«Το δικαστήριο δεν μπορεί να συμφωνήσει σε μια εικόνα προεδρικής ασυλίας που θα τοποθετούσε τον πρόεδρο πάνω από τον νόμο, συμπλήρωσε ο Μαρέρο.

Πολύ σύντομα, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέθεσε έφεση στο εφετείο του Μανχάταν, κάτι που εμπόδισε προσωρινά τον εισαγγελέα του Μανχάταν Σάιρους Βανς να κοινοποιήσει την κλήτευση.

Η απόφαση του Μαρέρο θα ανάγκαζε τη λογιστική εταιρεία Mazars USA, με την οποία συνεργάζεται εδώ και καιρό ο μεγιστάνας, να αρχίσει την παράδοση των εγγράφων από σήμερα το απόγευμα.

Η απόφαση περιπλέκει περαιτέρω την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να κρατήσει κρυφά τα οικονομικά του, παρά την υπόσχεση που είχε δώσει κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016 για τον Λευκό Οίκο ότι θα αποκάλυπτε τις φορολογικές δηλώσεις του.

«Οι Δημοκρατικοί της ριζοσπαστικής Αριστεράς έχουν αποτύχει σε όλα τα μέτωπα, επομένως τώρα ασκούν πιέσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης και τους Δημοκρατικούς εισαγγελείς της πολιτείας να πάνε να ψάξουν τον πρόεδρο Τραμπ», έγραψαν ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας σε μήνυμά του στο Twitter μετά την απόφαση του Μαρέρο.

«Κάτι σαν κι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ σε οποιονδήποτε Πρόεδρο. Ούτε καν!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...