ΗΠΑ

Σάλος στη Φλόριντα: Αστυνομικός συνέλαβε δύο... 6χρονα!

Σάλο προκάλεσε στο Ορλάντο της Φλόριντα η απόφαση ενός αστυνομικού να προχωρήσει στη σύλληψη δύο παιδιών 6 ετών!

Την Πέμπτη, ο έφεδρος αστυνομικός Ντένις Τέρνερ συνέλαβε δύο 6χρονους μαθητές, σε δύο διαφορετικά περιστατικά. Για το πρώτο παιδί δεν έχει δοθεί κάποια πληροφορία και οδηγήθηκε στο κέντρο ανηλίκων, με περιπολικό, προτού παραδοθεί στους γονείς του.

Σύλληψη 6χρονης επειδή κλώτσησε

Το άλλο παιδί, ένα κοριτσάκι, συνελήφθη επειδή κλώτσησε ενήλικο, σε ένα ξέσπασμα οργής που είχε. Η γιαγιά της περιέγραψε ότι προσπάθησε μάταια να πείσει τον αστυνομικό να μην συλλάβει την 6χρονη εγγονή της. «Εξήγησα ότι έχει ιατρικό πρόβλημα, υπνική άπνοια και ότι προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Εκείνος που απάντησε “κι εγώ έχω υπνική άπνοια, αλλά δεν συμπεριφέρομαι με αυτό τον τρόπο», είπε η γιαγιά του κοριτσιού. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε αυτή την περίπτωση επέστρεψε στο σχολείο, προτού φτάσει στο κέντρο ανηλίκων, επειδή ο αστυνομικός δεν είχε ζητήσει άδεια για να συλλαμβάνει ανηλίκους κάτω των 12 ετών.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά τις συλλήψεις και γίνεται πειθαρχική έρευνα σε βάρος του. Το περιστατικό αποτέλεσε αφορμή για να αναζωπυρωθεί η συζήτηση στις ΗΠΑ για τους αστυνομικούς στα σχολεία. Στο 46% των δημόσιων σχολείων ένας αστυνομικός βρίσκεται παρών τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ