ΗΠΑ

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση 32 μαχητικών F-35 στην Πολωνία - Το κόστος είναι 6,5 δισ. δολάρια

Η πώληση 32 μαχητικών F-35 στην Πολωνία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υπέγραψε τη συμφωνία για την πώληση 32 μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Πολωνία αντί 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Οργανισμού Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια (DSCA).

 

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υπέγραψε τη σχετική συμφωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια (DSCA).

Το εκτιμώμενο κόστος της συμφωνίας φτάνει τα 6,5 δισ. δολάρια.

Η Πολωνία αιτήθηκε πρόσφατα και την προμήθεια αριθμού αμερικανικών αντιαρματικών βλημάτων καθώς και στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Πολωνία ζήτησε αριθμό αντιαρματικών πυραύλων FGM-148 Javelin, καθώς και πέντε αεροσκάφη τακτικών μεταφορών C-130 Hercules από τον αμερικανικό Οργανισμό Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια, ανέφερε το Defense News επικαλούμενο τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Μάριους Μπλάσζακ.

Ο ίδιος τον Μάιο είχε δηλώσει ότι η Πολωνία σχεδίαζε να αποκτήσει 32 F-35 προκειμένου να αντικαταστήσει τα παλαιά Σοβιετικά αεροσκάφη που υπηρετούν στην Αεροπορία της, Sukhoi Su-22 και Mikoyan MiG-29.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ