ΗΠΑ

«Μαύρη Τετάρτη» στη Wall Street: "Βούτηξε" 800 μονάδες ο Dow Jones

Με τις χειρότερες απώλειες του 2019 έκλεισε ο Dow Jones υπό τον φόβο της οικονομικής ύφεσης σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Βουτιά της τάξης των 800 μονάδων ή αλλιώς το -3,05%.

Βουτιά της τάξης των 800 μονάδων εμφάνισε απόψε ο Dow Jones στο Χρηματιστήριοτης Νέας Υόρκης, στη χειρότερη συνεδρίαση του 2019.

Οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street κατέγραψαν ισχυρότατες απώλειες, εν μέσω των ανησυχιών για τον κίνδυνο ύφεσης στις προηγμένες οικονομίας.

Η πτώση για τον Dow Jones άγγιξε τις 800 μονάδες ή αλλιώς το -3,05%, σημειώνοντας τις υψηλότερες απώλειες για το τρέχον έτος.

Αντίστοιχου εύρους απώλειες παρουσίασαν τόσο ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, όσο και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, με τη βουτιά να προσδιορίζεται στο 3,02% και το 2,93%, αντίστοιχα.

Οι επενδυτές φαίνεται πως εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά των μετοχών, υπό τονφόβο της ύφεσης και της στασιμότητας σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλωστε, οι ενδείξεις για νέα – προ των πυλών – ύφεση πληθαίνουν ολοένα και περισσότεροι, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές.

«Βερολίνο και Λονδίνο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουν ύφεση το επόμενο τρίμηνο, ενώ η καμπύλη των αμερικανικών ομολόγων υποδηλώνει ότι το ίδιο θα συμβεί και στις ΗΠΑ το επόμενο έτος» δήλωσε στο Sputnik ο Γιάννης Κουτσομίτης, πολιτικός και οικονομικός αναλυτής από το Βέλγιο.

Στο αμερικανικό ταμπλό, οι μεγαλύτερες απώλειες αφορούσαν τον τραπεζικό κλάδο, με τη μετοχή της Bank of America να διολισθαίνει κατά 4,69%, της Citigroup κατά 5,28% και της JP Morgan κατά 4,15%.

Ισχυρές απώλειες βίωσαν νωρίτερα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί κατά 2,19%, τον βρετανικό FTSE 100 κατά 1,42%, τον γαλλικό CAC 40 κατά 2,08% και τον ιταλικό FTSE MIB κατά 2,53%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ