ΗΠΑ

Για πρώτη φορά σε δράση μινιατούρες Drones των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν (βίντεο)


Το αμερικανικό πεζικό εξοπλισμένο με το drone αναγνώρισης τσέπης Black Hornet αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που δοκιμάστηκε η συσκευή υψηλής τεχνολογίας σε ένα θέατρο μάχης.

Οι Aμερικανοί αλεξιπτωτιστές που αναπτύσσονται στην νότια επαρχία του Κανταχάρ στο Αφγανιστάν έφεραν μαζί τους το Black Hornet Personal Reconnaissance System - μικροσκοπικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που μοιάζουν με μινιατούρα ελικοπτέρου.

Οι στρατιώτες από την 3η Ταξιαρχία, 82η Αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, πήραν μερικά μαζί τους και τα χρησιμοποίησαν για ασφάλεια κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης με πολιτικούς ηγέτες σε ένα αφγανικό χωριό.

Τα drones έρχονται σε ένα πακέτο των δύο και ζυγίζουν μόλις 18 γραμ. το καθένα - περίπου το βάρος ενός ενήλικου ποντικιού, ανέφερε το Sputnik. Κάθε συσκευή διαθέτει κανονικές και θερμικές κάμερες για να παρέχει απομακρυσμένη προβολή μέχρι ένα μίλι μακριά. Μπορούν να πετάξουν για 25 λεπτά και να φτάσουν ταχύτητες μέχρι και 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Χρειάζονται μόνο περίπου δύο λεπτά για να αναπτυχθούν και μπορούν να πλοηγηθούν είτε με σύνδεση GPS είτε με περιβάλλοντα που δεν έχουν πρόσβαση σε GPS.

Ο Στρατός των ΗΠΑ, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους 40 εκατ. δολαρίων με την FLIR Systems για να παρέχει τις Ένοπλες Δυνάμεις με 9.000 συστήματα Black Hornet, δήλωσε ότι το 2018 αναμένει να εξοπλίσει με τα συστήματα αυτά κάθε ομάδα σε υπηρεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ