ΗΠΑ

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που θα πιλοτάρει το μαχητικό αεροσκάφος F-35 (εικόνες)

Βρέθηκε η πρώτη πιλότος-πεζοναύτης που θα γράψει ιστορία οδηγώντας μαχητικό F-35 σε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Η Capt Anneliese Satz, 29 ετών, ολοκλήρωσε την κατάρτιση της στα μαχητικά F-35 B τον Ιούνιο, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του σώματος των πεζοναυτών και είναι έτοιμη να ενταχθεί στην αμερικανική αεροπορική στρατιωτική μοίρα αεροσκαφών F-35 που φεύγει για την Ιαπωνία,

Η Σατς διέθετε εμπορική άδεια για να πετάει ελικόπτερο Robinson R44 προτού εισέλθει στο σώμα πεζοναυτών και έχει περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαθαίνοντας πώς να πετάει μαχητικό F-35 B.

Μετά την άφιξή της στον Αεροσταθμό Marine Corps Beaufort της Νότιας Καρολίνας τον Ιούλιο του 2018, η πεζοναύτης πέταξε με F-35, σε άσκηση, για πρώτη φορά τον Οκτώβριο.

«Ήταν η πρώτη πτήση που ήμουν μόνη μου χωρίς εκπαιδευτή», δήλωσε η Σατς στο δελτίο τύπου. «Η εκπαίδευση μας προετοιμάζει επιμελώς για την πρώτη μας απογείωση και για κάθε πτήση μετά από αυτή, είναι μια συναρπαστική εμπειρία».

Η Σατς τώρα κατευθύνεται προς το στρατόπεδο μάχης 121 στο Iwakuni της Ιαπωνίας.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για τους εκπαιδευτές, τους διαχειριστές και τους αμέτρητους άλλους που μου έδωσαν την εμπειρία και την ώρα τους ενώ περνούσα το πρόγραμμα σπουδών, είμαι έτοιμη να υπηρετήσω την πατρίδα», δήλωσε η Σατς.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ