ΗΠΑ

Αμερικανικό «χαστούκι» στην Τουρκία: Εγκαθιστούν παρατηρητήρια γιατί δεν εμπιστεύονται τον Ερντογάν

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η Τουρκία ανησυχεί για τα σχέδια των ΗΠΑ αναφορικά με την οργάνωση «σημείων παρατήρησης» στην Συρία αλλά και σε τμήματα κατά μήκος της κοινής συνοριακής γραμμής, σύμφωνα με σημερινή (24/11) δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Τζιμ Μάτις είχε δηλώσει την Τετάρτη, ότι οι ΗΠΑ οργανώνουν σημεία παρατήρησης, προκειμένου να δώσουν την έμφαση που απαιτείται στην εκκαθάριση των τελευταίων πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), στην Συρία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ΗΠΑ έχουν εδώ και πολύ καιρό εκφράσει παράπονα σχετικά με την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (συμπεριλαμβανομένων και της Συριακής Κουρδικής Πολιτοφυλακής -YPG), αλλά και τις επιπτώσεις που αυτή έχει, επιβραδύνοντας τις προσπάθειες του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ