ΗΠΑ

Ανακοινώθηκαν οι νέοι κανόνες διεξαγωγής των συνεντεύξεων Τύπου του Ν.Τραμπ- Οι παραβάτες θα «αποβάλλονται» (βίντεο)


Τους νέους αυστηρότερους κανόνες διεξαγωγής των συνεντεύξεων τύπου του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς στη σκιά του επεισοδίου του προέδρου των ΗΠΑ με τον δημοσιογράφο του CNN Τζιμ Ακόστα που οδήγησε στην ανάκληση της διαπίστευσης του δημοσιογράφου πριν τη δικαστική δικαίωσή του που τον αποκατέστησε.

Σύμφωνα με τη Σάντερς οι δημοσιογράφοι θα ρωτούν μια και μόνο φορά τον Αμερικανό πρόεδρο και στη συνέχεια θα παραδίδουν το μικρόφωνο και θα κάθονται στη θέση τους.

Αν κάποιος δημοσιογράφος θελήσει να επανέλθει στο θέμα που έθεσε τότε αυτό θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του Τραμπ ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου παραχωρεί συνέντευξη τύπου να δεχθεί τη δεύτερη΄ή τρίτη ερώτηση.

Η Σάντερς προειδοποίησε, μάλιστα, ότι όποιος παραβεί τους νέους αυτούς κανόνες τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανάκληση ή ακύρωση της διαπίστευσής του που του επιτρέπει να μπαίνει στο Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου, Ολιβιέ Νοξ, σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι ο ίδιος δεν αναμένει οι δημοσιογράφοι να συμμορφωθούν με τον κανόνα αυτό. «Για όσο διάστημα υπάρχει Λευκός Οίκος, οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έθεταν ερωτήσεις επί ερωτήσεων. Ελπίζουμε ότι αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της Σάντερς ήρθε λίγη ώρα μετά την αποκατάσταση του Τζιμ Ακόστα, του δημοσιογράφου του CNN με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι αποφάσισε την επαναφορά της διαπίστευσής του μετά το επεισόδιο της 7ης Νοεμβρίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ