ΗΠΑ

Φωτογραφία-σύμβολο: Ελαφάκι φιλά στο λαιμό αστυνομικό που το έσωσε από τις φωτιές

Οι εικόνες των καμμένων ζώων, με το απελπισμένο και τρομαγμένο ύφος να αναζητούν διέξοδο και μία βοήθεια από τον άνθρωπο, ενώ γύρω τους η πύρινη λαίλαπα δεν άφηνε τίποτε όρθιο, θα στοιχειώνει τις σκέψεις όσων τις αντίκρισαν, πολύ δε περισσότερο εκείνων που της έζησαν. Πολύ μακριά από το Μάτι της Αττικής, στην Καλιφόρνια που επίσης καίγεται από μεγάλες πυρκαγιές, μία φωτογραφία ήταν ικανή να προσφέρει χαμόγελο μέσα στην απελπισία, συγκίνηση και μία θετική σκέψη για το αύριο. Ένα νεογέννητο ελαφάκι, δίνει ένα φιλί στον λαιμό ενός αστυνομικού, που το έσωσε μέσα από την κόλαση της φωτιάς.

Ο αστυνόμος Fawson κρατάει στην αγκαλιά του ένα ελαφάκι, που μόλις έχει τραβήξει από τις φλόγες. Το μικρό ζώο τεντώνει το σώμα του και με όση δύναμη του έχει μείνει, ανταμοίβει τον αστυνομικό του Σαν Φρανσίσκο με ένα φιλί, ίσως το καλύτερο φιλί που έχει δεχθεί στη ζωή του.

Η φωτογραφία ανέβηκε στα social media και όχι απλώς έγινε viral αλλά αναδείχθηκε σε φωτογραφία-σύμβολο. Μία εικόνα που εκφράζει όλα όσα θα έπρεπε να είναι ένας άνθρωπος, προσφέροντας με αυτοθυσία τις υπηρεσίες του στα ανήμπορα αυτά ζωάκια, που βρέθηκαν δίχως πόρτα διαφυγής μέσα στην πύρινη λαίλαπα.

Στο χαμόγελο του αστυνομικού αποτυπώνεται όλη εκείνη η ευτυχία και η ικανοποίηση για το έργο που πρόσφερε. Δίπλα του εκατομμύρια μηνύματα, μπράβο και συγχαρητήρια.

Στην περιοχή που ο αστυνομικός Fawson έσωσε το ελαφάκι, έχουν καεί πάνω από 30.000 στρέμματα και πάνω από 10.000 κάτοικοι εκκένωσαν τις κατοικίες τους.

Ένα φιλί για ευχαριστώ και ένα χαμόγελο απόλυτης ικανοποίησης... τόσο απλή μπορεί να είναι η ζωή!

patrol
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ