ΗΠΑ

Συναγερμός στο Πόρτλαντ: Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς - Τρεις τραυματίες


Συναγερμός για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα με αυτοκίνητο σήμανε την Παρασκευή στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην συμβολή των Southwest Sixth Avenue και Hall Street στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο παρέσυρε τρεις γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τοπυ υπουργείου Υγείας, η μία γυναίκα μεταφέρθηκε σε κρίσιμην κατάσταση στο Oregon Health & Science University Hospital, η κατάσταση της δεύτερης γυναίκες κρίνεται ως πολύ σοβαρή, ενώ η τρίτη δείχνει να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της.

Η αστυνομία διενεργεί επί τόπου έρευνα, ενώ έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του οδηγού, ο οποίος ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Για τον εντοπισμό του οχήματος εξετάζονται οι κάμερες ασφαλείας, ενώ οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν παπούτσια, τσάντες και ρούχα, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο πέταξε αρκετά μέτρα στον αέρα τις τρεις γυναίκες, καθώς η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία ηθελημένη ενέργεια και όχι για ατύχημα. Η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε ένα μπλε αυτοκίνητο, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω στις τρεις γυναίκες, που περπατούσαν μόνες στο πεζοδρόμιο. Η συγκεκριμένη περιοχή συνδέεται με το Πανεπιστήμιο, γεγονός που, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με την υπόθεση. Η αστυνομία αναζητά ένα μπλε Mazda Tribute του 2005, η πορεία του οποία έχει ήδη καταγραφεί.

Δείτε το βίντεο -Προσοχή: Σκληρές εικόνες

https://youtu.be/8kvVJOiaS1k

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ