ΗΠΑ

Ενισχύεται σταθερά ο «Νέιτ» - Αναμένεται να χτυπήσει τις ΗΠΑ ως τυφώνας κατηγορίας 2

Τυφώνας κατηγορίας 2 αναμένεται να είναι ο τυφώνας Νέιτ όταν θα φτάσει στα παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τη νεότερη εκτίμηση από το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Το σύστημα βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού και αναμένεται να πλήξει τις πολιτείες της Λουιζιάνα, του Μισισιπή και της Αλαμπάμα μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Μεταξύ άλλων θα χτυπηθεί και η πόλη της Νέας Ορλεάνης, η οποία σχεδόν καταστράφηκε από τον τυφώνα Κατρίνα πριν 12 χρόνια.

Οι Αρχές της Νέας Ορλεάνης έχουν καλέσει κατοίκους χαμηλών και παραθαλάσσιων περιοχών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Μπελ Έντουαρτς, δήλωσε νωρίτερα ότι ο πρόεδρος Τραμπ ενέκρινε την εκ των πρότερων κήρυξη 17 ενοριών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Νέιτ έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στο πέρασμά του από τη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και τις Ονδούρες.

Μολονότι είναι σαφώς πιο αδύναμος τυφώνας σε σχέση με τον Χάρβεϊ και τη Μαρία που χτύπησαν την περιοχή το τελευταίο δίμηνο, φέρει ανέμους που υπερβαίνουν σε ταχύτητα τα 144 χιλιόμετρα ανά ώρα και ενισχύεται σταθερά.

Η αμερικανική Ακτοφυλακή έχει διατάξει το προσωρινό κλείσιμο έξι λιμανιών: της Νέας Ορλεάνης στη Λουιζιάνα, του Γκαλφπορτ και της Πασκαγκούλα στο Μισισιπή, του Μόμπιλ στην Αλαμπάμα και των Πενσακόλα και της Πάναμα Σίτι στη Φλόριντα.

Η επικείμενη κακοκαιρία έχει προκαλέσει τη διακοπή εργασιών στα δύο τρίτα των πετρελαιοπαραγωγών μονάδων των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ