Storm-Shadow
Ένοπλες Συρράξεις

Ο Τραμπ είπε το τελικό όχι σε πυραύλους Tomahawk για την Ουκρανία και η Βρετανία έστειλε Storm Shadow για να καλύψει το κενό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή πως σταμάτησε να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας τύπου Tomahawk στην Ουκρανία.

«Όχι, όχι ιδιαίτερα» απάντησε συγκεκριμένα σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν η μεταφορά αυτών των όπλων συζητείται σοβαρά αυτές τις ημέρες.

Αν και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο πίσω από την απόφαση του Τραμπ, στις 29 Οκτωβρίου φέτος το Πεντάγωνο αποκάλυψε πως μία μεταφορά πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία δεν θα εξαντλούσε τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού, εξανεμίζοντας τις σχετικές ανησυχίες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο Αναπληρώνει το Κενό

Προσπαθώντας να αναπληρώσει το κενό των αμερικανικών πυραύλων Tomahawk, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες την παράδοση μίας νέας παρτίδας πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας τύπου Storm Shadow στην Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η νέα αυτή παράδοση έχει στόχο να διασφαλίσει την συνέχιση της ικανότητας του Κιέβου να πλήττει στόχους εντός της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως και με τις προηγούμενες αντίστοιχες παραδόσεις, το Λονδίνο δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό μονάδων που μετέφερε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Αν και ο Storm Shadow θεωρείται ευρέως ένας πύραυλος κατώτερος του Tomahawk (κυρίως λόγω του μικρότερου βεληνεκούς του), τα όπλα αυτά έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα φονικά στα χέρια της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας. Με βεληνεκές πυρός που ξεπερνάει τα 250 χιλιόμετρα, οι πύραυλοι Storm Shadow μπορούν να πλήττουν με ακρίβεια σημαντικούς στόχους στα πλησιέστερα ρωσικά μετόπισθεν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές που επικαλείται το Bloomberg ανέφεραν πως η Βρετανία παρέδωσε αυτούς τους πυραύλους για να διατηρήσει η Ουκρανία ένα επαρκές απόθεμα, το οποίο σίγουρα θα της φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την διάρκεια του προσεχούς χειμώνα. Αυτήν την εποχή του χρόνου η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις της έναντι των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας, ωστόσο Βρετανοί και Ουκρανοί ελπίζουν οι Storm Shadow να αποτελέσουν έναν αποτρεπτικό παράγοντα έναντι της Μόσχας.

Σε αυτό το σημείο να σας ενημερώσουμε πως η νεότερη χρήση πυραύλου Storm Shadow από την Ουκρανία έλαβε χώρα στις 21 Οκτωβρίου φέτος, όταν η πολεμική αεροπορία του κράτος εκτόξευσε ένα τέτοιο όπλο έναντι του ρωσικού Χημικού Εργοστασίου του Μπριάνσκ. Η υποδομή αυτή, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή πυρομαχικών του ρωσικού στρατού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...