Ένοπλες Συρράξεις

Δύο Τούρκοι “τρομοκράτες” θα αιματοκυλούσαν χριστιανικό Φεστιβάλ στην Ιταλία - Συνελήφθησαν από την αστυνομία με βαρύ οπλοστάσιο

Οι Ιταλοί καραμπινιέροι απέτρεψαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αιματοβαμμένη επίθεση Τούρκων υπηκόων σε χριστιανικό φεστιβάλ, γραπώνοντας  δύο Τούρκους υπηκόους 21 και 31 ετών που κατείχαν βαρύ οπλισμό. 

Οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου σε ξενώνα στο Βιτέρμπο, όπου βρέθηκαν δεκάδες αυτόματα όπλα, πιστόλια και πυρομαχικά.

Το σημείο είναι δίπλα σχεδόν με το μοναστήρι της Αγίας Ρόζας και επάνω στη διαδρομή της χριστιανικής καθολικής πομπής για το τριετές φεστιβάλ Macchina di Santa Rosa, το οποίο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Σε δήλωσή της την Πέμπτη, η Μελόνι ευχαρίστησε τις αρχές επιβολής του νόμου και τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι για τις συλλήψεις, οι οποίες, όπως είπε, «μας επέτρεψαν να γιορτάσουμε αυτό το μοναδικό γεγονός με ασφάλεια». Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το φεστιβάλ Macchina di Santa Rosa, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 3 Σεπτεμβρίου στο Βιτέρμπο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες σχεδίαζαν επίθεση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στο οποίο παρευρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. Η αστυνομία στο Βιτέρμπο δεν έχει ακόμη σχολιάσει το κίνητρο των συλλήψεων ούτε έχει επιβεβαιώσει τις αναφορές για σχεδιασμένη επίθεση.

Η εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρέσβης είχε προγραμματιστεί να παραστεί στην εκδήλωση, αλλά τελικά ενημερώθηκε να μην το πράξει για λόγους ασφαλείας.

Η Τουρκική μαφία η οποία συνεργάζεται με το τουρκικό βαθύ κράτος 

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, η ​​τουρκική μαφία ελέγχει περίπου το 93% της ευρωπαϊκής αγοράς ναρκωτικών. Η Τουρκία έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην παγκόσμια επιχείρηση ναρκωτικών, σύμφωνα με ετήσιες εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Τουρκική Μαφία, συμπεριλαμβανομένων των Daltons, ελέγχει περίπου το 90% του εμπορίου ηρωίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ισχυρή παρουσία στη Γαλλία και την Ολλανδία. 

Οι τουρκικές παράνομες ομάδες έχουν συμμετοχή στη διακίνηση όπλων, στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, στην εμπορία αρχαιοτήτων και στη διανομή κινεζικών παραποιημένων προϊόντων. Στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ είναι γνωστή η διακίνηση όπλων και εκρηκτικών, με τις παράνομες αυτές μεταφορές να κατευθύνονται συχνά μέσω της Τουρκίας σε ζώνες συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Επίσης  ιρακινές και συριακές αρχαιότητες έχουν διακινηθεί λαθραία μέσω της Τουρκίας προς ευρωπαϊκές χώρες.

Η τουρκική μαφία είναι ένας όρος-ομπρέλα κάτω από την οποία βρίσκονται πολλές φατρίες, με επικεφαλής babas (αρχηγούς), είναι οι επικεφαλής του ισχυρότερου τουρκικού εγκληματικού δικτύου στην ΕΕ. 

Η παγκοσμιοποιημένη αγορά αύξησε δραματικά τις δυνατότητες της τουρκικής μαφίας να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη δράση τους. Η στρατηγική γεωγραφική θέση της Τουρκίας συνέβαλε στην ανάπτυξη και επέκταση του τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος σε περισσότερες από 40 χώρες.

Οι συνεχιζόμενες πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή οδήγησαν επίσης σε έξαρση της διακίνησης μεταναστών, με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες να μεταφέρονται από την Τουρκία στην Ελλάδα και σε άλλους δυτικοευρωπαϊκούς προορισμούς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Εγγλέζοι θέλουν χρήσιμους ηλίθιους - The Spectator: Μόνο ένας στρατός στην Ευρώπη είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Ρωσία ο τουρκικός

Οι προφητείες των Ορθόδοξων Αγίων μας για ένα μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη θα βγουν σίγουρα αληθινές όπως και το ότι η...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Νότια Κορέα στοχεύει σε εκτοπισμό των Γερμανών κατασκευαστών από την Ελλάδα με την προώθηση υποβρυχίου εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων

Η χώρα αυτή γνωρίζει ότι ο εξοπλισμός σε νέα υποβρύχια από την Τουρκία με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων θα ωθήσει την...