Ένοπλες Συρράξεις

Κίνα: Φοβάται ότι ξεφεύγει η σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα "ιδιαίτερα ανήσυχος" από το γεγονός ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν "μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη" και ολόκληρη η περιοχή να διολισθήσει στην "άβυσσο".

"Οι ενέργειες του Ισραήλ που αγνοούν το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες προκάλεσαν ξαφνική ένταση στη Μέση Ανατολή, και η Κίνα επίσης ανησυχεί ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη", δήλωσε ο Γουάνγκ Γι στον Αιγύπτιο ομόλογό του κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν, ο Γουάνγκ Γι δήλωσε ότι οι δύο χώρες "δεν μπορούν να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια και να αφήσουν την περιοχή να διολισθήσει στην άγνωστη άβυσσο", δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει από τις 13 Ιουνίου άνευ προηγουμένου πλήγματα στο Ιράν, δηλώνοντας ότι θέλει να εμποδίσει την Τεχεράνη να αποκτήσει ατομική βόμβα. Σε απάντηση, το Ιράν υποσχέθηκε ότι θα βομβαρδίζει συνεχώς το Ισραήλ έως ότου σταματήσουν οι επιθέσεις.

Έκτη ημέρα του πολέμου, και ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεϊ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα παραδοθεί "ποτέ" στο Ισραήλ, το οποίο έχει πληθύνει τις αεροπορικές του επιθέσεις κατά του Ιράν και ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε το αρχηγείο εσωτερικής ασφάλειας στην Τεχεράνη.

Την Τρίτη, η Κίνα κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι "ρίχνει λάδι στη φωτιά" στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν και κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τις δύο εμπόλεμες χώρες. Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε όλες τις πλευρές να εργαστούν "το ταχύτερο δυνατόν" για μια αποκλιμάκωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Καλύτερα να πολεμήσουμε για εσάς!» Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες παρακάλεσαν τους Ρώσους να μην τους επιστρέψουν στην Ουκρανία -Ποιος ο λόγος

Ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Ρώσος εξηγεί τον λόγο