Ένοπλες Συρράξεις

Στη δημοσιότητα οι πρώτες σκληρές εικόνες από τα αντίποινα του Ιράν στη Ρισόν Λεζιόν του Ισραήλ

Σήμερα πρωί Σαββάτου, άρχισαν να δημοσιεύονται εικόνες καταστροφής ως αποτέλεσμα των ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ.

Από τη Ρισόν Λεζιόν, μια παραθαλάσσια πόλη ακριβώς νότια του Τελ Αβίβ, καταφθάνουν οι πρώτες φωτογραφίες μετά την νύχτα των πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν. Στις εικόνες αποτυπώνονται κατεστραμμένα σπίτια, ανθρώπους να ψάχνουν μέσα στα ερείπια και δυνάμεις ασφαλείας να επιχειρούν ανάμεσα σε σκόνη και συντρίμμια.

Άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια – 21 τραυματίες

Σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Magen David Adom (MDA)21 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ρουκέτες που έπληξαν την κεντρική παραλιακή ζώνη του Ισραήλ, με έναν να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και αρκετούς ακόμη σοβαρά τραυματισμένους. Οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Η επίθεση άφησε πίσω εικόνες χάους, με κατοίκους να αναζητούν συγγενείς και προσωπικά αντικείμενα στα χαλάσματα. Η MDA δεν έχει ακόμη διευκρινίσει το ακριβές σημείο της πρόσκρουσης, ωστόσο οι εικόνες από τη Ρισόν ΛεΤσιόν είναι αποκαλυπτικές.

Το Ισραήλ ανταποδίδει

Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως συνεχίζουν στοχευμένες αεροπορικές επιθέσεις στο ιρανικό έδαφος, με στόχο την «εξάλειψη των απειλών».

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ εμφανίζεται να πραγματοποιεί νέα πλήγματα, συνοδευόμενα από βίντεο που δείχνουν εναέριες επιδρομές σε εξέλιξη.

Αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν τη συνέχεια της πρώτης ισραηλινής επίθεσης που σημειώθηκε περισσότερες από 24 ώρες νωρίτερα και είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την IDF, τον θάνατο τριών Ιρανών στρατιωτικών διοικητών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ