Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αν γίνει αυτό... χαθήκαμε! Ζελένσκι: Η Ρωσία σχεδιάζει επιθέσεις στα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τετάρτη (25/09) ότι η Ρωσία σχεδιάζει επιθέσεις στα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας.

«Πρόσφατα έλαβα άλλη μια ανησυχητική αναφορά από τις μυστικές μας υπηρεσίες. Τώρα φαίνεται ότι ο Πούτιν όντως σχεδιάζει επιθέσεις στα πυρηνικά εργοστάσια και τις υποδομές μας, με στόχο να αποσυνδέσει τα εργοστάσια από το δίκτυο ηλεκτροδότησης», δήλωσε

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί δορυφόρους για να συλλέγει εικόνες και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την πυρηνική υποδομή της Ουκρανίας.

«Οποιοδήποτε κρίσιμο περιστατικό στο ενεργειακό σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνική καταστροφή, μια τέτοια μέρα δεν πρέπει να έρθει ποτέ», ανέφερε.

«Η Μόσχα πρέπει να το καταλάβει αυτό και αυτό εξαρτάται εν μέρει από την αποφασιστικότητά σας να ασκήσετε πίεση στον επιτιθέμενο. Πρόκειται για πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Πρέπει να είναι ασφαλείς», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΗΠΑ 0

Αποκάλυψη για δήλωση Γκιλφόιλ σε Παπασταύρου: «Μπορούμε να αλλάξουμε κυβέρνηση σε όποια χώρα θέλουμε» - Μεγάλες αντιδράσεις από το περιστατικό

Ο προσωπικός δικηγόρος της Αμερικανίδας Πρέσβη διέψευσε κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη περιγραφή του διαλόγου αυτού