Ένοπλες Συρράξεις

Χαμάς κατά Μπλίνκεν: Μεροληπτεί υπέρ του Ισραήλ

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Σαμί Αμπού Ζούχρι επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του ήταν «μεροληπτικές υπέρ του Ισραήλ» και ότι η στάση του είναι μεγάλο εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας.

«Η ομιλία Αντονι Μπλίνκεν κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο είναι ένα παράδειγμα μεροληψίας προς το Ισραήλ και δίνει μια αμερικανική συγκάλυψη στο ολοκαύτωμα που διεξάγεται από την κατοχή (σ.σ. τις ισραηλινές δυνάμεις) στη Γάζα», ανέφερε ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Νωρίτερα ο Μπλίνκεν προέτρεψε από το Κάιρο τους ηγέτες των αραβικών χωρών να ασκήσουν πίεση στη Χαμάς να αποδεχθεί μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός για να σταματήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπλίνκεν τόνισε ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα είναι το μόνο που δεν αποδέχεται την πρόταση για μια συμφωνία τριών φάσεων, η οποία περιλαμβάνει την απελευθέρωση ομήρων και συνομιλίες για τον τερματισμό των μαχών, στις οποίες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι το Ισραήλ έχει συμφωνήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ