Ένοπλες Συρράξεις

Ο ισραηλινός στρατός ανέκτησε τη σορό ενός ακόμη ομήρου

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι ο στρατός ανέκτησε το σώμα ενός επιπλέον ομήρου από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο όμηρος είναι ο 53χρονος Ρον Μπέντζαμιν, ο οποίος απήχθη από τη Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Ο Ρον εκείνη την ημέρα βγήκε για μια βόλτα με ποδήλατο, όταν άρχισε η επίθεση. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Ο Χαγκάρι ενημέρωσε ότι ο Μπέντζαμιν σκοτώθηκε από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κοντά στο Μεφαλσίμ και το σώμα του μεταφέρθηκε στη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Παλαιστίνιους σε επιπλέον γειτονιές της βόρειας Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς συνεχίζει την επιχείρησή του κατά της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια.

Ο αντισυνταγματάρχης Avichay Adraee, ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των IDF, δημοσίευσε μαζί με την ανακοίνωση μια λίστα με τις νέες ζώνες που πρέπει να εκκενωθούν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση εκκένωσης για την Τζαμπαλίγια, προτού επιχειρήσει στην περιοχή. Έκτοτε έχει επεκτείνει δύο φορές τη ζώνη εκκένωσης με την τελευταία ανακοίνωση να περιλαμβάνει τις περιοχές αλ-Ατάτρα και αλ-Καράμα στην ακτή.

Οι Παλαιστίνιοι πολίτες καλούνται να μετακομίσουν σε καταφύγια δυτικά της πόλης της Γάζας.

Η επιχείρηση του Ισραηλινού Στρατού κατά της Χαμάς στη Τζαμπαλίγια ξεκίνησε αφού η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση ανασυντάχθηκε εκεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ