Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Προειδοποίηση Πούτιν σε Νετανιάχου και Χεζμπολάχ για τις συνέπειες ενός ξαφνικού πολέμου στον Λίβανο

Η λιβανική εφημερίδα «Nidaa Al Watan» επικαλούμενη διπλωματική πηγή  έγραψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να τον αποτρέψουν από το να πραγματοποιήσει την απειλή του να εξαπολύσει πόλεμο ευρείας κλίμακας στον Λίβανο  επικαλούμενος το  σύνθημα του πως  «πρέπει να τιμωρήσει  η Χεζμπολάχ». Το σύνθημα αυτό υποστηρίζει ο ισραηλινός πρωθυπουργός και  απέναντι στους ηγέτες των μεγάλων χωρών, κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ρωσίας και της Γαλλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πηγή εξήγησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τον Νετανιάχου για τις συνέπειες της έναρξης ενός ξαφνικού πολέμου στον Λίβανο, επειδή οι επιπτώσεις του στις δύο χώρες θα ήταν καταστροφικές. Προειδοποίησε επίσης ότι, τα drones και οι πύραυλοι που χρειάστηκαν ώρες για να φτάσουν από το Ιράν στο Ισραήλ θα φτάσουν σε λίγα λεπτά αν ξεσπάσει πόλεμος με τον Λίβανο, και δεν θα περιοριστεί στιγμιαία στο μέτωπο του Λιβάνου, θα εξαπλωθεί σε όλα τα μέτωπα.

Ως εκ τούτου, η Ρωσία συνεχίζει τις προσπάθειές της να αποτρέψει την έξαρση των πολεμικών εντάσεων, με συμβουλές, μέσω φίλιων χωρών,  μετέφερε στον Λίβανο και από εκεί στη Χεζμπολάχ. Η Ρωσία υπογραμμίζει  ότι εάν το Ισραήλ απαντήσει στο χτύπημα του Ιράν και στη συνέχεια το Ιράν απαντήσει, τότε η Χεζμπολάχ δεν πρέπει να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία απάντησης.

Παράλληλα,  η εφημερίδα  «Nidaa Al Watan» γράφει ότι  η ένταση των συγκρούσεων στα νότια σύνορα μειώθηκε χθες σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, σημειώνοντας ότι συνεχίζονται ακόμη οι ανθρώπινες απώλειες και στις δύο πλευρές των συνόρων.

 Από την πλευρά του Ισραήλ, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ στρατιωτών στην επίθεση της Χεζμπολάχ πριν από δύο ημέρες με drones και πυραύλους στο Arab Al-Aramsheh είχε αυξηθεί σε 19, ορισμένοι από τους οποίους ήταν σε σοβαρή κατάσταση.  Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της  θρήνησε τον θάνατο  τριών μελών της στις περιοχές  Καφρ Κιλά και Μπλίντα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...