Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει ασκήσεις προσομοίωσης πολέμου κατά του Ιράν-Η Τεχεράνη απειλεί με Αρμαγγεδών

Στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο και τη Συρία, σε μια πρόβα τζενεράλε σε περίπτωση χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε ουσιαστικά, προσομοίωση πολέμου με  ασκήσεις από χθες Τρίτη για να προετοιμάσει τις δυνάμεις του για ηλεκτρονικό πόλεμο, αλλά και για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο και την Συρία.

Ανακοίνωση του ισραηλινού ΥΠΑΜ ανέφερε ότι διεξήχθη άσκηση από τη Διεύθυνση Υπηρεσιών Υπολογιστών και Διοίκησης του Βορρά, για την προσομοίωση «της ανάπτυξης δυνάμεων και της χρήσης τεχνολογικών μέσων» και «μάχη στον ψηφιακό χώρο».

Οι εφεδρικές δυνάμεις της Βόρειας ισραηλινής Διοίκησης πραγματοποίησαν επίσης άσκηση σχετικά με τα επιχειρησιακά σχέδια, και εξασκήθηκαν σε συνεργασία με διάφορα τμήματα  του στρατού, ανέφερε η ανακοίνωση.

Μια ακόμη στρατιωτική άσκηση που διεξήχθη από την 210η μεραρχία του ισραηλινού στρατού προσομοίωσε "μια ποικιλία σεναρίων με Λίβανο και Συρία ταυτόχρονα", ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Το 282ο Σύνταγμα Πυροβολικού πραγματοποίησε επίσης μια ξεχωριστή άσκηση που αφορούσε σε πολεμικές επιχειρήσεις. 

Οι ισραηλινές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω στρατιωτικής κλιμάκωσης με το Ιράν μετά από ιρανική επίθεση με drone και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ το Σάββατο, η οποία σύμφωνα με την Τεχεράνη ήταν ως απάντηση στην επίθεση της 1ης Απριλίου στο προξενείο της στη Συρία.

Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην ιρανική επίθεση.

Ο Ιρανός ηγέτης προειδοποιεί ξανά το Ισραήλ για την «παραμικρή» απάντηση στην επίθεση του Σαββατοκύριακου

Ο Ιρανός Πρόεδρος προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση «θα αντιμετωπιστεί με μια σοβαρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση».

Ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το Ισραήλ «πρέπει τώρα να υπολογίζει σε δευτερόλεπτα, όχι σε ώρες» μια ιρανική επίθεση.

Ο Ιρανός Πρόεδρος Ιμπραχίμ Ραισί, έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ ότι θα αντιμετωπίσει μια «οδυνηρή απάντηση» εάν λάβει την «παραμικρή ενέργεια» ως απάντηση, στο πρωτοφανές μπαράζ με drone και πυραύλους του Ιράν εναντίον του εβραϊκού κράτους το Σαββατοκύριακο.

Η πρώτη άμεση επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί σίγουρα με μια σοβαρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση», είπε ο Ραΐσι σε μια δήλωση του σε συνομιλία με τον εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.

Ο Ραΐσι επανέλαβε ότι το Ιράν ενεργούσε όντας σε «αυτοάμυνα», λέγοντας ότι η επιχείρηση στόχευε ισραηλινές βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση του πλήγματος στη Συρία, ανέφερε μια δήλωση του γραφείου του.

Οι Ισραηλινοί θα κτυπήσουν το Ιράν στοχεύοντας αυτό που τους καίει περισσότερο, δηλαδή τις ιρανικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου.

Σε καμία περίπτωση η ισραηλινή ηγεσία δεν θα αφήσει αυτήν την δυνατότητα να ξεφύγει από τα χέρια της, αφού γνωρίζει ότι ένα πυρηνικό Ιράν θα είναι απείρως πιο επικίνδυνο από ότι είναι σήμερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...