Ένοπλες Συρράξεις

Με γαλλική βοήθεια αναχαιτίστηκαν τα drones της Ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ

Η Γαλλική συμμετοχή υπήρξε σύμφωνα με τη αρχική δήλωση του Νετανιάχου που μίλησε για “ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία και άλλους συμμάχους”, πιθανότατα σε επίπεδο χρήσης των ραντάρ των γαλλικών πλωτών μέσων που σταθμεύουν στην περιοχή όπως και από την προσωρινή βάση στην Ιορδανία.

Η Γαλλία επικοινώνησε ελάχιστα προς το παρόν και αυτό μόνο μέσω Twitter/Χ από τον ΥΠΕΞ Γαλλίας Stéphane Séjourné, αλλά χωρίς να αναφέρει επιχειρησιακή ανάμειξη της Γαλλίας.

Ο λόγος που το έπραξε αυτό η Γαλλία, είναι ότι δεν εμπιστεύεται τον Νετανιάχου. Δεν επιθυμεί να μπλεχτεί επειδή η Ιρανο-ισραηλινή ένταση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης Νετανιάχου που προκαλεί αλυσιδωτή κλιμάκωση με αβέβαιο αποτέλεσμα στην περιοχή.

Δεν ενημέρωσε τους συμμάχους του ο Νετανιάχου πριν βομβαρδίσει το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.

Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γαλλίας στην περιοχή. Καταδικάζει το Ιράν αλλά προσπαθεί να αποφεύγει οποιαδήποτε κλιμάκωση.

Ο Εμ. Μακρόν

Σε μήνυμά του στο Χ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφέρει: «Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, η οποία απειλεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον ισραηλινό λαό και την προσήλωση της Γαλλίας στην ασφάλεια του Ισραήλ, στους εταίρους μας και στην περιφερειακή σταθερότητα.

Η Γαλλία εργάζεται για την αποκλιμάκωση με τους εταίρους της και καλεί σε αυτοσυγκράτηση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ